Erdoğan'dan öğretmen atamaları açıklaması

Haber Giriş : 04 Kasım 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 11 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiğini, 18 yaralı olduğunu bildirdi.

Erdoğan, ''Bu alçakça saldırı bir düğün mahallinin hemen yanı başında olduğundan maalesef sivil kayıplar meydana geldi'' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından ara başlıklar şöyle:

120 BİN ÖĞRETMENE İHTİYACIMIZ VAR

Kadro ihtiyaçlarının tamamen kapanması imkanlarımızın gelişmesine bağlıdır. İhtiyacın tamamen karşılanması başka birşeydir, mezun olanların hepsinin atanması başka birşeydir. Dünyanın hiçbir yerinde üniversiteyi bitiren doğrudan kadroya alınmaz. Yaklaşık 120 bin öğretmene ihtiyacımız var ama ekonomik şartlar da belirleyici. Bu imkanlar doğrultusunda bu ihtiyaç karşılanacaktır. İstişare toplantısında geleceğe ilişkin hedeflerimizi gözden geçirdik. Öğretmen atamaları meselesi konusunda bizler en fazla personel atamasını Milli Eğitim Bakanlığı'na veriyoruz. Bütün bunlara rağmen biz yüzde yüz olarak hemen çözmemiz mümkün değil. Önümüzdeki program çerçevesi içerisinde bunu da sıfırlayacağız.

ASIL İSTİŞAREYİ MİLLETLE YAPACAĞIZ

Asıl kucaklaşmayı milletimizle yapacağız. 81 vilayetimizde girmedik köy, mahalle, sokak, çalmadık kapı bırakmayacağız. 75 milyon vatandaşımızın içinde sıkmadık el, hatır sormadık kişi bırakmayacağız. En güçlü kadın kollarına, en güçlü gençlik kollarına AK Parti sahiptir. Bu yapıyla birlikte bizler Türkiye'yi fellik fellik dolaşmalıyız. Gidilmedik, çalınmadık kapı bırakmamalıyız. Bunu başarılı bir şekilde sürdürdüğümüz takdirde milletimiz 'AK Parti benim partimdir' diyecektir.

HİÇ KİMSE BİZİM ARAMIZA GİREMEZ

Seçimden seçime milletimizi hatırlamayacağız. Biz milletimizden, milletimiz de bizden usanmaz. Ne CHP, ne MHP, ne BDP milletimizle bizim aramıza giremez... MHP 6 gensoru önergesi biden verdi. Gensoru çok önemli bir denetim mekanizmasıdır, bu mekanizma sulandırılıyor. Doğru şekilde uygulanan gensoru önergesi yıkmasa da zorlar...

BAHÇELİ'YE 2023 VİZYONU YANITI

Ak Parti'de bir metal yorgunluk asla yok. Heyecanımız, dinamizmimiz en az iktidara geldiğimiz günkü kadar diridir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 vizyonu kavramını daha önce kendilerinin kullandığını söylüyor. Mülkiyet iddiasında bulunuyor. AK Parti'ye yönelik suçlamalar bulunuyor. Doğrusu bu kadar sığ bir anlayışa yorum yapmak abesle iştigaldir. AK Parti'nin ortaya koyduklarına diğer partilerin hayalleri bile yetişemez.

?BEDELİNİ SÖYLEYİN ÖDEYELİM?

Biz 2002'de Türkiye'yi o bitmiş, tükenmiş Türkiye'yi biz bu MHP'den DSP'den ve ANAP'tan devraldık. Şu anda DSP diye Anavatan diye bir parti var mı? Bunlar tamamen yok oldu. Ama şimdi diyor ki bizden 2023'ü çaldılar, bunun patenti size aitse bedelini söyleyin ödeyelim.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber