Bir El Ver Projesi'yle okullar renkleniyor

Muş merkeze bağlı Ağaçlık köyünün ilköğretim okulu, bir grup genç aktivist tarafından 'Bir El Ver Projesi' kapsamında boyandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'lu bir grup genç, Erzurum ve Kars'ta aldıkları eğitimin ardından Almanya destekli 'Joint Civic Education' programı kapsamında okulların dış duvarlarını boyayarak renklendiriyor. Çalışmalara okulların minik öğrencileri de destek veriyor.

Genç aktivistlerden Barış Seven, çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak topluma entegre olmalarını sağlamak amacıyla böyle bir proje yaptıklarını belirtti. Çocukların üretebileceklerini başarabileceklerini, kendilerine ve topluma ispat etmelerine yardımcı olmak istediklerine dikkat çeken Seven, "Onların psiko-motor (beceriler-öğretim) özelliklerinin gelişmesine katkı sağlamak, sosyal, sanatsal ve bilimsel gelişmelerine yapacakları etkinliklerle katkıda bulunmak için böyle bir proje yaptık." diye konuştu.

Projeye dâhil olan gençler aldıkları boyama etkinliği eğitiminin yanı sıra çocuk hakları etkinliği ve tiyatro eğitimi ile de okullarda çocuklarla güzel etkinliklere imza atmayı planlıyor.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber