Muş'ta hastane inşaatı devam ediyor

Muş Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu, onkoloji uzmanlarının yakında göreve başlayacaklarını, ayrıca devlet hastanesinde de anjiyo merkezi açacaklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Fatih Ebiloğlu, şu anda Muş'ta 170 pratisyen ve 156 uzman olmak üzere toplam 326 hekimin görev yaptığını kaydetti. 2001 yılında il merkezinde 17 uzman hekimin görev yaptığını hatırlatan Ebiloğlu, bugün bu rakamın 10 katına çıktığını ifade etti. Eskiden bazı sağlık ocaklarının kapalı olduğunu ve açık olanlarda da bir doktorun görev yaptığını belirten Ebiloğlu, şu anda ise sağlık ocaklarında 4-5 doktorun görev yaptığını söyledi.

Yapımı devam eden devlet hastanesi inşaatına da değinen Ebiloğlu, çalışmalarda büyük bir yol kat edildiğini kaydetti. Önümüzdeki yıl taşınmaya başlayacaklarını ifade eden Ebiloğlu; ?Tam anlamıyla olmazsa da önümüzdeki yıl hastalarımızı mağdur etmeyecek şekilde taşınmaya başlayacağız. En geç 2014 yılında hastanemiz tamamen devreye girecek. Bölgenin en modern hastanesi olacak. Bütün odalarımız 2 ve tek kişilik olarak ayarlandı. Bakanlık tarafından uygun görülmesi halinde önümüzdeki yıl ek bina yaptırabiliriz. Şu anda onun altyapısını hazırlıyoruz. Ek bina talebimiz kabul edilirse, bölgenin en geniş kapsamlı hizmet veren hastanesi olacağız. Çevre illerimizde üçüncü basamak hastane yokken, biz bu hizmeti verecek hastane konumuna geleceğiz. Hastaneleri birleştirdikten sonra tek başına bir sağlık kampusu durumuna gelecek. Hastamız oraya geldiğinde tedavisini olup öyle çıkacak. Bizim uğraşımız o yönde. Mevcut hastanede de kapasiteyi arttırabiliriz ama doğru bulmuyoruz? dedi.

Anjiyo merkeziyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini dile getiren Ebiloğlu; ?Orası bittikten sonra kroner yoğun bakım ünitesini kuracağız. Anjiyo tek bir cihazdan ibaret değil. Anjiyo yapılan bir yerde baypas ameliyatı da yapılabilecek. Cihazlarımızın çoğu geldi ve bu ay içerisinde çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Bitmesi halinde İstanbul Koşuyolu Eğitim Araştırma Hastanesi'nden hocalarımız gelecek ve ilk anjiyolar yapılmaya başlanacak. Yoğun bakım ünitesinde 24 saat esasına göre hekimlerimiz görev yapacak? diye konuştu.

Çalışmaların bitmesi halinde Muş'ta hocası olmayan bir üniversite hastanesi kurmuş olacaklarını vurgulayan Ebiloğlu; ?Muş'ta, üniversite hastanesi talebi çok fazla. Üniversite hastanesi verilen imkanların artması anlamına gelmez. Üniversite hastanesi, akademik kariyer yapılabilen, öğrencinin olduğu yer demek. Üniversite hastanesinin asıl mantığı hekim yetiştirmektir. Bizim burada ne istediğimiz önemli. Biz hekim mi yetiştirilsin istiyoruz, yoksa halkın daha iyi hizmet almasını mı istiyoruz? Muş için önceliğimiz, halkın kaliteli hizmet almasıdır. Hastanemizde üçüncü basamağa yakın hizmetleri vereceğiz. Vatandaşımız da bu hizmeti istiyor. Biz elimizdeki şartları en iyi duruma getirmeyi amaçlıyoruz? diye konuştu.

Muş'ta onkoloji uzmanı atanacağını da ifade eden Ebiloğlu, kanser hastalarının dışarı gitmek zorunda kalmayacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber