Çalımcı: İşadamlarına Kuzey Kıbrıs'a yapacakları ticarette yardımcı olacağız

Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı Muhittin Çalımcı, dernek olarak, Manisalı işadamlarına Kuzey Kıbrıs'a yapacakları ticarette yardımcı olacaklarını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalımcı, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde bir grup işadamıyla Kuzey Kıbrıs'a gezi düzenlediklerini ve bu gezide iş bağlantıları kurduklarını belirtti. Kuzey Kıbrıs'a, Türkiye'den yılda 1 milyar dolar ihracat, 100 milyon dolarlık da ithalat yapıldığını dile getiren Çalımcı, bu ticaret hacminde büyük bir dengesizlik olduğunu ifade etti. Çalımcı, nüfus oranına ve gelişmişlik düzeyine bakıldığında bu dengesizliğin normal göründüğü fakat yapılacak yatırımlarla bu oranın azaltacağını kaydetti.

Kuzey Kıbrıs'tan hellim peyniri ve narenciye ithal edilebileceğini aktaran Çalımcı, "Fakat burada, devletler arasında aşılması gereken sorun Mersin Limanı'ndaki gecikmelerdir. Kuzey Kıbrıs işadamları tarafından bu liman Mersin Barikatı olarak adlandırılıyor. Bu gecikmeler ticareti büyük ölçüde engellemektedir. Kuzey Kıbrıs'ta prefabrikçilere önemli ölçüde iş düşmektedir. Sanayi yapıları konvansiyonel sistemle yapılmakta prefabrik yapımı hala bulunmuyor. Kaplama sistemleri de binalarda henüz kullanılmıyor. Özellikle belirtmek istediğim konu arazi yatırımı. Şu anda Kuzey Kıbrıs'ta arazi fiyatları çok düşük. Geçtiğimiz günlerde temeli atılan ?Türkiye'den KKTC'ye Su Projesi' tamamlandığında arazi fiyatlarının önemli ölçüde katlanması bekleniyor. İşadamlarımızın yapacağı arsa yatırımı, Manisa'daki arsa daralması göz önüne alındığında önemli bir alternatif olarak görülüyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber