Çankaya Belediyesi'nden minik öğrencilere sağlık eğitimi

Ankara Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ortaokul öğrencilerine genel sağlık ve ağız-diş sağlığı konularında eğitim veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl liselerde başladığı sağlık eğitimlerine, bu yıl ortaokul öğrencileri ile devam eden Çankaya Belediyesi, yeni dönemde ilçedeki okullara ulaşarak sağlık konusunda bilinç oluşturmayı hedefliyor. Sağlık eğitimleri, belediyenin doktorları ve hemşirelerinden oluşan 5 kişilik ekiple yapılıyor. Genel sağlık alanında yapılan eğitimlerle; sağlığın tanımı, sağlıklı ve dengeli beslenme, kişisel hijyen kuralları, bulaşıcı hastalıklardan korunma yolları, sağlığa zararlı alışkanlıklar (sigara, alkol, uyuşturucu maddeler), çevre sağlığı (hava kirliliği, atıklar, içme ve kullanma suları) gibi konularda öğrencilere görsel sunum eşliğinde sağlık bilinci kazandırılıyor.

Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki diş hekimleri tarafından verilen eğitimlerde ise öğrenciler, dişlerin yapısı ve görevleri, ağız sağlığının nasıl bozulduğu (diş eti hastalığı, diş çürümesi), ağız ve diş sağlığının nasıl korunacağı, diş fırçalamanın ve diş ipi kullanımının nasıl yapılacağı konularında aydınlatılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber