AB fonlarından yararlanmanın tek yolu proje üretmektir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2005 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SOKRATES AB GENEL EĞİTİM PROGRAMI COMENİUS OKUL EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan Sokrates AB Genel Eğitim Programı Comenius bünyesindeki eğitimi projeleri çalıştayında konuşan Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Koordinatörü Abdullah Şahin, "Ülke olarak havuza aktardığımız paranın ancak yüzde 18.5'ini kullanabilmişiz" dedi.

DPT, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından daha fazla proje üretmek amacıyla yürütülen program bünyesinde bulunan okul eğitimi çalıştayı Galata Çamlık Otel'de yapıldı. Çalıştaya Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Kayseri ve Sivas'tan proje üreten ve üretebilecek durumdaki 100 eğitimci katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Yozgat Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, "DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından yürütülen Socrates Genel Eğitim Programları bünyesindeki Comenius Okul Eğitimi Programı'nı ülke genelinde yararlanıcılara daha iyi tanıtılması ve ülkemizde daha fazla proje üretilebilmesini sağlamak amacıyla bu çalıştay ilimizde düzenlenmiştir. İlimizi koordinatörlüğünde düzenlenen çalıştaya proje üretecek potansiyele sahip 100 yararlanıcı katılmaktadır" dedi.

Daha sonra konuşan DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Koordinatörü Abdullah Şahin, Türkiye'nin Gümrük Birliği'nden dolayı 31 ülkenin oluşturduğu havuza, Hazine'den para aktardığını belirtti. Şahin, "Ülke olarak havuza aktardığımız paranın ancak yüzde 18.5'ini kullanabilmişiz. Bu nedenle hem gönderdiğimiz paranın tamamını kullanmak hem de oluşturulan havuzdan daha fazla yararlanmak için mutlaka projeler üretmeliyiz. Geçtiğimiz yıl 29 il 100 proje üretti. Bu yıl 59 ilde 800'ün üzerinde proje üretilmiştir. Amacımız 81 ilin tamamında proje üretimini sağlamaktır. AB havuzundan para çekmenin tek yolu projedir. Bu nedenle tüm illerimizden eğitim konusunda projeler bekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber