Adanalı hayvanseverlerden Başbakan'a mektup

Adana'daki hayvanseverler, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki değişikliklere tepki amaçlı Başbakan Erdoğan'a iletilmesi talebiyle 'imdat' mektubu sundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık, bir grup hayvanseverle birlikte AK Parti Adana İl Başkanlığı'na çelenk sunup, Hayvan Hakları Kanunu'nda yapılmak istenen değişikliklere tepki amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak amacıyla İl Başkan Yardımcısı Fikret Yeni'ye mektup sundu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun bazı maddelerini değiştirmek ve eklemeler yapmak amacıyla hazırladığı yasa tasarısının sahipsiz sokak hayvanları için katliam ortamı hazırladığını ileri süren Çıtırık, ?Bu yasa tasarısının olduğu haliyle kabulü halinde yüzyılın katliamı başlayacak ve bu katliam tarihe bir insanlık suçu olarak geçecektir. Orman Bakanlığı, ısrarla pembe, aldatıcı ve gerçeklerden uzak tablolar çizerek teklifin aynen geçmesini sağlamaya çalışmaktadır. Başbakanımızın bu duruma müdahale edeceğine inanıyoruz.? dedi.

Çıtırık, hayvan hakları savunucuları olarak bugün 81 ilde eş zamanlı olarak AK Parti il başkanlıklarını ziyaret ederek Başbakan Erdoğan'a sunulmak üzere ?Sayın Başbakanımız, hayvan dostlarımızla da beraber yürümek istiyoruz biz bu yollarda' mesajını içeren imdat mektubunu yetkililere teslim ettiklerini vurguladı. Ziyarette hazırladıkları mektup ile Başbakan Erdoğan'ın posterinin yanında poz veren hayvanseverler, İl Başkan Yardımcısı Fikret Yeni'ye de çiçek takdim etti.

Yeni ise tasarının içeriği hakkında bilgisi olmadığını vurgulayarak, teslim edilen mektubu Başbakan Erdoğan'a ileteceklerinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber