Erzurum'da okullar halkın hizmetine sunulacak

Erzurum'da uygulanan 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında, okulların halkın hizmetine açılması, kursların okullarda verilerek, bilgi ve beceri bakımından halkın ihtiyaçları yönünde gayret sarf edilmesi kararı alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da 32 okulda yaklaşık bir yıldır uygulanan 'Okullar Hayat Olsun Projesi'nin il yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Gök başkanlık yaptı

Toplantıda, proje kapsamında okulların halkın hizmetine açılması kararı alındı. Yönetim Kurulu, belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ellerinden gelecek fedakârlıkları yapmaları kararlaştırıldı.

Ayrıca, Erzurum'da, projenin 32 okulda yaklaşık bir yıldır uygulandığı bilgisi verilerek, 2012-2013 eğitim öğretim yılında da daha fazla projeyle hizmet verileceği dile getirildi. İnsanların okullara çekilmesi için çeşitli etkinlikler düzenlenmesi istendi.

Dedeman Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü yetkilileri Kerim Rodoplu ve Mikail Atasever, Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcisi, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü temsilcisi, ilçe belediye başkanlığı temsilcileri ve ilçe milli eğitim müdürleri ile Merkez İlçe Halk Eğitim Merkezi müdürleri, okul müdürleri ve okul aile birliği temsilcileri katıldı.

OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ

Okulların, eğitim öğretim zamanının dışında da halkın hizmetine açılmasını ve bundan sonra yapılacak okulların önceden tasarlanan projelere göre dizayn edilmesini amaçlayan 'Okullar Hayat Olsun Projesi' Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülüyor.

Okulların, öğrenciler ve yetişkinler için hayat boyu öğrenme merkezi olması hedefleniyor. 42 bin okulda bulunan konferans salonlarında ve dersliklerde meslek edindirme kursları ile sanat ve hobi içerikli tüm kursların gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber