Osmaniye'de Fatihhan, öğrencilere ücretsiz eğitim hizmeti veriyor

Osmaniye'de bu yıl faaliyete geçen Fatih Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği (Fatihhan) gönüllü öğretmenlerle öğrencilere ücretsiz eğitim hizmeti veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatihhan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kılıçarslan, yaptığı açıklamada dernek olarak şu ana kadar 5 ayrı yerde Gençlik Merkezi açtıklarını, bu merkeze üye olan tüm gençlerin, beden ve ruh sağlığını korumak, sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek, ilgi alanları doğrultusunda eğitimlerine katkı sağlamak ve beceri kazandırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Okullara takviye olarak gençlerin fiziki ve zihni gelişmelerine de yardımcı olacak, kültür, sanat ve spor merkezlerine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kılıçarslan, FATİHHAN Derneği olarak bu ihtiyacı göz önünde bulundurup, gençliğin yaşadığı sorunların çözümüne katkıda bulunmak istediklerini vurguladı.

Gençleri ve çocukları sokaklardan, kahvehanelerden, oyun salonlarından kurtaracak projeleri hayata geçirmeyi görev bildiklerini belirten Kılıçarslan, ''Bugün itibarıyla Osmaniye merkezde Abdülcelil Ünalan, Kampüs, Fatihhan, Refia Hanım, Kadirli ilçesinde ise Kadirli Gençlik Merkezi olmak üzere 5 tane kültür merkeziyle hizmet veriyoruz. Bu merkezlerde playstation, internet cafe, seminer salonu, kütüphane, ders çalışmak için etüt salonları ve gençlerin arkadaşlarıyla rahat vakit geçirebilecekleri çok amaçlı salonlarımız bulunuyor. Bizim amacımız gençlerin ihtiyaçlarını, temiz ve nezih ortamlarda karşılamalarını sağlamak.'' dedi.

FATİHHAN Derneği Başkanı Kılıçarslan, derneklerine üye olmanın da dernekte eğitim vermenin de gönüllülük esasına dayandığını, verilen eğitimlerin ve yapılan aktivitelerin tamamen ücretsiz gerçekleştirildiğini belirterek, ?Merkezlerimizde matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinde toplam 20 gönüllü eğitimciyle yaşları 14-24 arasında 2 bin 500 gencimize haftanın 7 günü hizmet veriyoruz. Öğrencilerimiz hergün gelirse yoğunluk yaşanacağından sıkıntı olacaktı. Öğrencilerimizi gruplara ayırdık. Haftanın belirli günleri belirli gruplar geliyor. Bu şekilde tertipli ve düzenli eğitim vermiş oluyoruz. Buraya gelen gençlerimizin sadece oyun veya internet için gelmesini istemiyoruz. Onların derslerine de destek olmak istiyoruz. Derslerinde başarılı olmayan gençlerimizin üyelikleri tekrar gözden geçirilecek. Her gençlik merkezinin başında bir sorumlu müdür bulunuyor. Onun dışında gönüllü öğretmenler gençlerimize nezaret ediyor ve onların eğitimleriyle birebir ilgileniyorlar." diye konuştu.

Gençlik merkezlerinde çağın gerekliliği olan bilgisayardan, diksiyon kurslarına, okuma salonlarından, müzik kurslarına kadar birçok alanda imkan sunulduğunu anlatan Kılıçarslan şu bilgileri verdi: " Bu eğitimlerin hepsini boş zamanını değerlendirmek isteyen gönüllü eğitmenlerle sağlıyoruz. Gençlik merkezlerimizde bütün yük üyelerimiz ve gönüllü öğretmenlerimizin üzerinde. İnanıyoruz ki, zihni ve bedeni bakımdan iyi yetişmiş çağdaş bilgiyle daha donanmış, teknolojiye hakim, tarih bilincine sahip, geleceğe olan inancı sağlam bir genç nesil, o ülkenin en büyük hazinesidir.''

Bu yıl faaliyete geçen bir dernek olduklarını belirten Kılıçarslan, amaçlarının topluma yararlı bireyler yetişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber