İş adamı Erdoğan Demir, maden ocaklarına yapılan operasyona tepki gösterdi

Zonguldak'ta Demir Madencilik AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Demir, maden sahası ve bağlı iş yerlerine yapılan operasyonlara tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili Demir Medya Tesisleri'ndeki makamında basın toplantısı düzenleyen iş adamı Erdoğan Demir, operasyondan İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerini sorumlu tuttu. Operasyonla ilgili yaşananları anlatan Demir, ?Operasyon belgesinde, ?Kaçak ocak işletenleri teşvik ettiği iddia edilen Erdoğan Demir ve ailesi hakkında bütün bürolara eş zamanlı baskın düzenlenmiştir' yazıyor. Yani şirket olarak kaçak ocakları teşvik ettiğimiz için operasyon yapmışlar. Bu ilde 22 tane maden sahasında toplam 800 tane kaçak ocak var. Benim sahamda yaklaşık 60 civarında kaçak ocak tespit edildi. Biz bunları 3 ayda bir polise, savcılığa, valiliğe bildiririz. Emniyet yetkililerine şunu sormak lazım. Biz nokta olarak size bildirdiğimiz zaman niye buralara işlem yapmadınız, niye imha etmediniz? Benim sahamda 60 kaçak ocak var. Ama diğer sahalarda 800 ocak daha var. Neden diğer sahalara gidilmiyor? Bu olay bize düşmanlığı bulunan bazı kişilerin Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'ne şikayet dilekçesi vermesiyle yaşanmıştır.? dedi.

"KAÇAK OCAK SORUNUNU ÇÖZMEZSENİZ HAKKARİ GİBİ OLURUZ"

Kaçak ocak sorununun çözülmesi gerektiğini ifade eden Demir, ?50 senedir siz kaçak ocaklarını imha ettiniz mi? Bu insanlar ne yiyecek orada? Bu insanlar aç mı gezecek? Onlar sokağa çıktığı zaman burayı Hakkari'ye mi çevirmeye çalışıyorlar? Siz yetkilisiniz, gelin yan yana ve kaçak madenciliğe çözüm bulun. Ben kaçak madenciliği savunmuyorum. Ben 56 kişiye taşeronluk vermek suretiyle onların yasal bir şekilde madencilik yapmasını sağladım. Ama siz de bu sorunu çözün.? şeklinde konuştu.

2 bin kişiyi istihdam eden bir iş adamı olarak Zonguldak'ta utanacak bir şey yapmadığını savunan Erdoğan Demir, İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik eleştirilerde bulundu. Operasyonun, Emniyet yetkilileri ile aralarındaki şahsi meselelerden dolayı gerçekleştirildiğini ileri süren Demir, kömür kamyonlarına haksız para cezaları yazıldığını iddia etti. Demir, şunları söyledi: "Ben bugüne kadar dürüstlüğümden ödün vermedim, o yüzden ayaktayım. Bundan sonra da dürüstlüğümden ödün vermeyeceğim.?

İş adamı Demir, operasyonla ilgili hiç kimsenin gözaltına alınmadığını ve evinde arama yapılmadığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber