SGK, muayenehanede kaçak işçi arıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu Ankara İl Müdürlüğü kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında doktor muayenehanelerini mercek altına aldı. Doktor bilgi bankasında yalnız çalıştığını beyan eden doktorların bilgilerini inceleyen uzmanlar, sigortasız işçileri bürolarda yakaladı.

Kayıt dışı ile mücadele için her yolu deneyen Sosyal Güvenlik Kurumu'nun rotası, bu kez muayenehane işleten doktorlara yönelik oldu.

Muayenehaneleri takibe alan SGK Ankara İl Müdürlüğü, çok sayıda doktorun bürosunda hiç eleman çalıştırmadığını tespit etti.

Bu muayenehanelerde de en az bir sekreter ya da yardımcı personel olabileceğini dikkate alan SGK, yalnız çalıştığını beyan eden, ?çayımı da kendim alırım' diyen doktorlara baskına gitti.

134 muayenehaneyi denetleyen SGK, sigortasız işçileri doktorların bürolarında yakaladı. Kayıt dışı çalışan işçiler kayıt altına alınırken sigortasız işçi çalıştırıldığı tespit edilen muayenehane sahiplerine para cezası kesildi.

Kayıt dışı istihdam, Türk ekonomisinin yumuşak karnı. Son yıllarda düşüş eğilimi göstermesine rağmen istihdamın yüzde 40'a yakını halen kaçak.

TÜK'e göre çalışan sayısı yaklaşık 25 milyon. Ancak SGK'ya kayıtlı olanların sayısı 17 milyon. Buna göre 8 milyon kişi sigortasız olarak kaçak çalışıyor.

Kayıtlı istihdamdaki artış ise kamu bütçe dengeleri açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle Türkiye'nin son yıllardaki en önemli gündem maddelerinin başında kayıt dışı istihdamla mücadele geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber