YÖK protestosuna 6 eylemci 14 basın mensubu katıldı

Adana'da yaklaşık 30 bin öğrencisi olan Çukurova Üniversitesi'nde YÖK'ü protesto etmek için sadece 6 öğrenci toplanırken, onları görüntülemek isteyen basın mensubu sayısının 14 olması dikkat çekti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi'nde kendilerini "Öğrenci Kollektifi" olarak adlandıran bir grup öğrenci YÖK'ü protesto etmek için Eğitim Fakültesi R1 Dersliği önünde toplandı. Öğrencilerden biri megafonla derslik önünde oturan öğrencilerin protestoya katılması için "Biraz sonra YÖK'ü protesto edeceğiz sizi de bu eyleme davet ediyoruz" diyerek çağrıda bulundu. Ancak aradan zaman geçmesine rağmen derslik önünde oturun 1 öğrenci bile protestoculara katılmadı. Bunun üzerine megafonla yeniden çağrı yaparak, "Bu YÖK problemi sedece bizim sorunumuz değil sizin de probleminiz. Biz sizin de haklarınızı arıyoruz protestoya katılan" diyerek çağrısını tekrarladı. Buna rağmende kimse katılmayınca toplam 6 kişi pankart açıp açıklama yaptı.

Bu arada açıklama yapan öğrecileri görüntülemek isteyen basın mensuplarının sayısı da 14 olunca ilginç bir görüntü ortaya çıktı.

Fizik 4. sınıf öğrencisi Sıla Soyaslan, bu durumun, YÖK sisteminin öğrencileri ne kadar baskı altına aldığını gösterdiğini ifade ederek, "Öğrenciler fişleneceğinden korktuğu için bizim yanımıza gelmiyor. Bizde işte bunların olmaması için mücadele ediyoruz. Bugün sayımız az olabilir ancak gücümüzü 9 Kasım'da göstereceğiz. Bizim sayımızın az olması sesimizin çıkmayacağı anlamına gelmez" dedi. - Adana

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber