İpekyolu Belediye Başkanları Forumu Gaziantep'te başlıyor

Bu sene 7'ncisi düzenlenecek ?İpekyolu Belediye Başkanları Forumu' 9-11 Kasım tarihleri arasında Gaziantep'te yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 ülkeden yaklaşık 120 temsilci haftasonu Gaziantep'e gelecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'te yapılacak olan İpekyolu Şehirleri Belediye Başkanları Formu ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. İpekyolu'nun tarihteki önemine vurgu yapan Başkan Güzelbey, ?Bu güzergah üzerinde bulunan Çin'den Hindistan'dan başlamak üzere, şehrimizden geçen bu yol sayesinde Doğu'daki baharat, ipek, değerli taş gibi ürünler Batı'ya taşınmıştır. 7'nci yüzyılda denizciliğin gelişmesiyle İpekyolu önemini kaybetmiş gibi görünse de son 10 yıldır tekrar İpekyolu şehirleri arasında bir işbirliği, bir ticaret ve bunun sonucunda dünya barışına katkı sağlaması hedeflenen bir çalışma başlatıldı.? dedi.

Bu seneki toplantının çok büyük boyutta gerçekleşeceğini belirten Güzelbey, ?Şu ana kadar ortalama 30 ülkeden 120 civarında yabancı katılımcı, bu hafta sonu Gaziantep'e gelecek. 2012 yılında yapılan en büyük organizasyon şehrimizde gerçekleşecek. Bunun yanında, Türkiye'de İpekyolu üzerinde bulunan şehirlerin belediye başkanlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de bu toplantıya katılacaklar.? diye konuştu.

Güzelbey, bu toplantı ile amaçlarını, İpekyolu şehirleri arasındaki ilişkilerin, ticaretin, kültürel ve sosyal etkinliklerin artmasını ve dünya barışına katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber