Mazot ve deterjan kaplarına zeytinyağı doldurulmasının önüne geçilecek

Antalya Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, zeytinyağı fabrikalarında zeytinyağının deterjan ve mazot bidonlarına doldurulmasının kaliteyi bozduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birol Tuncel, makamında yaptığı basın açıklamasında, bölgede zeytinyağı üretiminde taklit ve tağsiş ürün sürümüne karşı sıkı önlem aldıklarını söyledi. Taklit ve tahsiş ürün üreten zeytinyağı fabrikalarına 11 bin 800 lira idari para cezasının bulunduğunu belirten Tuncel, idari para cezası yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın internet sitesinde fabrikaların afişe edileceğini kaydetti. Bölgede zeytinyağı fabrikalarında zeytinyağı sıkımının başladığını belirten Tuncel, Manavgat'ta 10 zeytinyağı fabrikası sahibiyle toplantı yaparak gerekli uyarıları yaptıklarını söyledi. Tuncel, zeytinyağı fabrikalarının zeytin sıkımında göstermesi gereken hassasiyetler hususunda şu bilgilendirmeyi yaptı: "Zeytinyağı fabrikalarında tağsiş ve taklit ürünlere karşı denetimlerimizi sıklaştıracağız. Taklit ürün üreten zeytinyağı fabrikalarını afişe edeceğiz. Manavgat'ın zeytinyağı üretiminde marka olması için uğraşıyoruz. Hijyenik şartlarda zeytinyağı elde edilmesi için deterjan ve mazot bidonlarına zeytinyağı konulmasının önüne geçilmesini istiyoruz. Nikel kablarda bile kaynak olması metal alışımdan ötürü zeytinyağının kalitesini düşürüyor."

Tuncel, zeytinyağı fabrikalarının çevreye zarar vermemeleri için karasu döküm alanlarını da sıkı bir şekilde denetleyeceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber