Batman'da internet kafe denetimleri

Batman'da, izinsiz faaliyet gösteren, filtre uygulanmayan ve çocukların sigara içmesine göz yumulduğu ileri sürülen 27 internet kafeye 47 bin lira para cezası uygulandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Bilal Yalçın, internet kafe denetimlerine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Batman'daki internet kafe sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti. Yalçın, Türkiye genelinde 5 bin kişiye 1, Batman'da 850 kişiye 1 internet kafe düştüğünü söyledi.

Bunların izin kapsamında açılan kafeler olduğuna dikkati çeken Yalçın, izinsiz açılan 100'e yakın internet kafe bulunduğunu tahmin ettiklerini kaydetti.

Yalçın, çocukların ve gençlerin gelişimlerini, psikolojilerini ve geleceklerini etkileyen internet kafelerin denetlenmesini önemsediklerini kaydederek, "Denetimlerde internet kafelerde filtre programı olup olmadığına bakıyoruz. Ödev yapma, oyun oynama gerekçeleri ile küçük yaşta çocuklar internet kafeye gidiyorlar. Çocukların Müstehcen yayınlara maruz kalmamalaları, ahlak dışı bilgi ve görüntülere ulaşmamaları için kafelerde mutlaka filtre uygulaması olması ve sabit kamera bulunması gerekiyor. Bir kafede herhangi bir suç işlenirse suçluyu ortaya çıkarmak veya suça maruz kalmış bir çocuğun durumunu soruşturmak ve delilleri ortaya çıkarmak için mutlaka kameraya ihtiyaç duyuluyor" diye konuştu.

-"Öğrenciler okul saatinde internet kafelere alınmamalı"-

Yalçın, çocukların genellikle okul saatinde internet kafeye gitmeyi tercih ettiğini belirterek bazı internet kafe işletenlerin de bu duruma göz yumduğunu savundu.

Ebeveynlerin bu durumdan habersiz olduğunu vurgulayan Yalçın, şöyle dedi:

"Velilerimiz de çocuklarının okul saatinde okulda iyi bir eğitim aldığını sanıyor. Bu nedenle okuldan kaçtığını tespit ettiğimiz çocuğu okula teslim ediyor, durumu hem okul idaresine hem de velisine bildiriyoruz. Bu duruma bile bile göz yuman internet kafe işletenlere de bu konuda cezai işlem uygulanıyor. Öğrenciler okul saatinde internet kafelere alınmamalı. Okullar açıldığından bu yana her hafta bu konudaki denetimlerimizi sürdürüyoruz. Batman'da bir ayda gerçekleştirilen denetimlerde izinsiz açılan, filtre uygulanmayan ve çocukların sigara içmesine göz yumulan 27 internet kafeye 47 bin lira para cezası uygulandı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber