Çilek yetiştirdi 'örnek' oldu

Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Oysu köyünde yaşayan bir kadın çiftçi, ilçe topraklarının verimliliğini göstermek ve bölge ikliminin birçok ürün yetiştirmeye elverişli olduğunu göstermek için çilek yetiştirdi. Kadın Çiftçi'yi ziyaret eden Kaymakam Ahmet Güneri, Hatice Kaytan'ı örnek çiftçi ilan etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 21:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altıntaş ilçesine bağlı Oysu Köyünde yaşayan Hatice Kaytan isimli kadın çiftçi, çilek bahçesi kurarak çalışmasıyla ilçede örnek çiftçi olarak gösteriliyor.

Altıntaş Kaymakam Vekili Ahmet Güneri tarafından ziyaret edilen kadın çiftçi Hatice Kaytan örnek çiftçi olarak ilan edildi. Çilek yetiştiriciliği yaparak örnek çiftçi olmayı başaran Hatice Kaytan, ?Görüldüğü gibi bu topraklarda da çilek yetişmektedir. Bölge çiftçisinin mutlaka çileği denemesini istiyoruz. Bu bölgemiz birçok ürünün yetişebileceği iklime sahiptir. Yeter ki bilinçlenelim. Ben buradan bölge çiftçisine sesleniyorum, çileği mutlaka denesinler? dedi.

Altıntaş Kaymakam vekili Ahmet Güneri de, ?Tarımın ilerlemesinde yeniliklerin takipçisi olan çiftçilerimize, diğer çiftçilerimize örnek olmaları adına büyük görevler düşüyor. Bu nedenle örnek çiftçilerimize elimizden gelen desteği sağlayacağız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber