Olası faciayı işçiler önledi: 20 işçi dumandan etkilendi

Gaziantep 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde çıkan yangın, işçilerin zamanında müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangına müdahale eden yaklaşık 20 işçi ise, dumandan etkilenerek zehirlendi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir battaniye fabrikasında bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı. Dumanı fark eden ve bir süre önce yangın eğitimi de aldıkları için iyi organize olan işçiler, alevlere kısa sürede müdahale etti. Yangının büyümesini engelleyen yaklaşık 20 işçi dumandan etkilenirken, olay yerine sevk edilen itfaiye ve sağlık ekipleri de kısa sürede geldi. İşçilerin söndürmeye çalıştığı yangına müdahale eden itfaiye, alevleri kısa sürede söndürdü. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yaparken, zehirlenen işçilere ilk müdahale olay yerine gelen ambulanslarda yapıldı. Yangına müdahale eden işçiler dışarı çıktıktan sonra uzun süre zor anlar yaşarken, ambulansa tek tek alınan işçilere oksijen verildi.

İtfaiye yetkilileri fabrikada eğitim almış personelin başarılı bir müdahalede bulunduğunu ve yangını büyümeden kontrol altına almayı başardığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber