Başkan Kocaoğlu: 3 bin İZELMAN işçisini çıkarmamız gerekecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESHOT'un hizmet satın alımı konusunda işçi temin etmek için açtığı ihalede İZELMAN'ın yüksek fiyat vermesinin, 3 bin işçiyi zora soktuğunu söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel sektörün daha düşük fiyat vermesinden dolayı ihale sürecinin İZELMAN adına tehlikeye girdiğine dikkat çeken Kocaoğlu, İhale Kanunu'nda değişiklik yapılması gerektiğini, aksi takdirde 3 bin işçinin kıdem tazminatı ödenerek çıkarılması gerektiğini belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İzmir 1. İstihdam Zirvesi, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle başladı. İş ve ekonomi dünyasını buluşturan zirvede, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN A.Ş., ?En Çok İstihdam Sağlayan İşletme? ödülü aldı. Zirvenin açılışında konuşan Başkan Kocağlu, Ege Bölgesi'nin en çok işçi çalıştıran kurumu olduklarını ancak bu durumun her an sekteye uğrayabileceğini kaydetti. Kanunlarda değişiklik yapılmasını isteyen Kocaoğlu, "Hizmet alımı ile ilgili ihale mevzuatı, bizim için önemli bir sorun. Ben belediye olarak, yüzde 100 kendi şirketimiz olan İZBETON'a ya da İZELMAN'a ihale veremiyorum, taşeronla yarışmak zorunda kalıyorum. Şirketin sermayesinin yüzde 100'ü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, işin tamamı da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ama veremiyorum. Son asfalt ihalesinde bunu yaşadık. Bugün de ESHOT'ta benzer sıkıntı yaşıyoruz. ESHOT'un işçisini İZELMAN şirketimiz temin ediyor. Bunlar 15-20-30 yıl çalışan hat şoförlerimiz. Akşama kadar 8 saat içerisinde binin üzerinde insanımızı, canımızı emanet ettiğimiz, deneyim kazanmış belediye otobüs şoförlerimiz. İZELMAN ihaleye giriyor ama taşeron firma kazanırsa, o zaman 3 bin küsur elemanımızı kıdem tazminatını ödeyip işten çıkartmamız gerekecek. Daha da önemlisi, otobüsleri kime emanet edeceğimizi, şoförler deneyimli mi, deneyimsiz mi olacak, şu anda bilemiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber