İntihar eden kadın üsteğmen toprağa verildi

Havacı Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu'nun cenazesi memleketi Osmaniye'nin bahçe ilçesinde defnedildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri 12. Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı'nda görevli iken intihar eden Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu, memleketi Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde toprağa verildi. Üsteğmenin ailesi gözyaşlarına boğulup, sinir krizleri geçirdi.

Dün Kayseri'de parkta beylik tabancasıyla intihar eden Hava İkmal Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu'nun cenazesi Bahçe Devlet Hastanesi morgundan alınarak Bahçelievler Mahallesindeki baba evine getirildi. Daha sonra Ağcabey Camisi'ne getirilen Daştanoğlu'nun cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Üsteğmen Daştanoğlu'nun babası Talip taziyeleri kabul ederken metin olmaya çalıştı. Anne Nevin ve kızkardeşi Arda ise gözyaşlarına boğulup, ayakta durmakta zorluk çekti. Kızının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan anne Daştanoğlu, ?Bu güzelliği kara topraklar çürütemez. Atamın askeri sen çok cesurdun. Benim kızım korkak olsaydı Atatürk'ün askeri almazdı. Cumhuriyet'in onurlu, şerefli, başı dik, namuslu, ahlaklı, askeriydi. Hiçbir erkek zannetmiyorum ki benim kızım kadar cesur değildir. Kızım bir taneydi. O şimdi atasının yanına gidiyor. Benim kızımı bu hale getirenler utansın. Şeref ve onurla askerimi gönderiyorum? diye gözyaşı döktü.

Tabutun cenaze arabasına yüklenmesi sırasında ise ailesi ve yakınları sinir krizi geçirdi. Bir süre cenaze arabasının ardından yürüyen anne Nevin Daştanoğlu, ?Hiçbir erkek zannetmiyorum ki benim kızım kadar cesur değildir. Kızım bir taneydi. O şimdi Atası'nın yanına gidiyor. Benim kızımı bu hale getirenler utansın. Şeref ve onurla askerimi gönderiyorum" diye konuştu.

Cenaze törenine Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, Bahçe Kaymakamı Oktay Çağatay, Üsteğmen Daştanoğlu'nun ailesi ve yakınları ile çok sayıda Bahçeli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber