'Malatya, son 10 yılda hızlı bir dönüşüm yaşadı'

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, 6 bin 500 yıllık tarihi mirasa sahip olan Malatya'nın, son 10 yılda her alanda hızlı bir dönüşüm yaşadığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Malatya ve şehre yapılan kamu yatırımlarını anlattı. 6 bin 500 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan şehirde, 10 yıldır komple dönüşüm yaşandığını belirten Çalık; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2003'ten bu yana Malatya'ya 1 milyar TL'lik ödenek aktardığını aktardı. Malatya'nın; batıda Kayseri, doğuda Elazığ, güneyde ise Mersin ile bağlantı yollarının duble hale getirildiğini dile getiren Çalık, kuzeyde bulunan Malatya-Hekimhan-Sivas yolunun ise 2012 yılı yatırım programına alındığını söyledi. Malatya'ya 3.5 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Çalık, "Cumhuriyet tarihinde 80 yılda yapılamayan, 10 yılda Malatya'ya yapıldı." dedi.

İlin, Türkiye kayısı ihracatının yüzde 90'ını tek başına yaptığını ifade eden Çalık, kayısının tanıtımı için THY'nin yurt dışına uçuşlarında kayısı ikramı yapılması için de anlaşmaya varıldığını dile getirdi. Kayısının bu noktaya gelmesinde; Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2003'ten bu yana yaptığı 511 milyon TL'lik yatırımlarının büyük katkısı olduğunun altını çizen Çalık, sağlık yatırımlarına da değindi.

Sağlık Bakanlığı'nın, son 10 yıllık Malatya yatırımlarının 182 milyon TL'ye ulaştığını belirten Çalık, ihalesi sonlanan ve projesi tamamlanan 170 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi'nin Türkiye'de 6 ilde inşa edildiğini ve bu illerden birinin de Malatya olduğunu söyledi. Merkezde kurulacak 640 yataklı devlet hastanesi ile 350 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yolda olduğunu duyuran Öznur Çalık, özellikle karaciğer nakli konusunda adını dünyaya tanıtan Turgut Özal Tıp Merkezi'nin de katkılarıyla Malatya'nın sağlık turizminin başkenti olmaya aday olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber