Türk Ulaşım-Sen'den özelleştirmelere tapki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2005 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, özelleştirilmek istenen limanların ülkemizin ekonomik, stratejik ve sosyal kaleleri olduklarını söyledi.

Bandırma Limanı'nda bulunan TCDD istasyonunda bir basın toplantısı düzenleyen Nazmi Gürel, limanların özelleştirilmek istenmesinin ülke güvenliğini tehdit eden bir gelişme olduğunu ileri sürerek, Kamu-Sen ve Türk Ulaşım-Sen olarak bu uygulamaya sonuna kadar karşı olduklarını dile getirdi. Dünyanın ve Türkiye'nin çok hassas bir dönemden geçmekte olduğunu belirten Gürel, son siyasi gelişmelerin ve emperyalist devletlerin Türkiye üzerindeki talepleri irdelendiğinde, ülkenin fiili bir işgale doğru gittiğinin görüldüğünü iddia etti.

Genel Başkan Gürel, "Küresel sermayenin dayatmalarıyla ülkemizde bir ekonomik işgal süreci başlamıştır. Küresel sermayenin bir milleti ele geçirmesi için en tesirli yol özelleştirme silahıdır. Milyarlarca dolar yatırıma mal olacak bir tesisi birkaç yüz milyon dolara kapatarak ülkemizi büyük zarara sokmaktadırlar. İsveç'te yüzde 58, Almanya'da yüzde 53, Hollanda'da yüzde 47, İngiltere'de yüzde 41 olan ekonomideki kamu payı ülkemizde yüzde 20 iken, halen kamu kuruluş ve çalışanlarının sayısı azaltılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Ülkenin ekonomik işgalden kurtulmasının tek yolunun milli sermaye, milli ekonomi olduğunu ifade eden Gürel, "Kendi kurum ve kuruluşlarımıza sahip çıkmalı, var olanları korumalıyız. Milletin vergileriyle kurulmuş dev yatırımların yabancı sermayeye peşkeş çekilmesi kabul edilemez. Yeter artık. Şapka düştü, kel göründü" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber