Zonguldaklı muhtarın başarısı, bakanlık toplantısını köye aldırdı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca çevre ve denizlerin önemini vurgulamak amacıyla Antalya'da kıyı şehirlerindeki muhtarlara yönelik çevre bilinçlendirme ve yüzme eğitimi semineri, ilginç bir uygulamaya vesile oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seminerdeki yüzme yarışması ile birlikte diğer kategorileri birincilikle tamamlayan Zonguldak'ın Devrek ilçesi Bük köyü muhtarı Tuncay İnam'ın başarısı üzerine çevre bilinçlendirme toplantısının köyde yapılması kararı alındı.

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Deniz ve Kıyı Yönetim Başkanı Murat Turan ve beraberindeki bakanlık heyeti, Bük köyüne gelerek köy sakinleriyle buluştu. Köy konağında düzenlenen programda başarılı muhtar Tuncay İnam'a (47) plaket takdim edildi.

Programda konuşma yapan Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Deniz ve Kıyı Yönetim Başkanı Murat Turan, "Projemizin amacı köylerimiz başta olmak üzere ülkemizin her noktasında çevre bilinci oluşturmaktır. Bunun ilk ayağını muhtarlarımızdan başlatmıştık. 28 kıyı ilimizin muhtarına seminer düzenlemiştik. Bük köyü muhtarımızın başarısını baz alarak ödül törenini bu köyde düzenlemeyi istedik. Sayın Bakanımıza konuyu açınca kendileri izin verdiler ve böyle bir etkinliğe imza atmış olduk." dedi.

Ödül almanın sevincini yaşayan muhtar İnam da şunları söyledi: "Proje kapsamında Zonguldak'ı temsilen gönderilmem benim için onur kaynağı oldu. 47 yaşındayım ama yüzmeyi bilmiyordum. Suyu görünce korkuyordum. Ama seminerde öyle azmettim ki yüzmede birinci oldum. Ve bu toplantının köyümde yapılması benim ve köy halkımız için ayrıca gurur kaynağı oldu." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk ise başarılı muhtar Tuncay İnam'ı tebrik etti.

Program sinevizyon gösterisi, köylü vatandaşların ikramıyla son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber