Türkiye sınırlarına ?sınır polisi' sistemi getirilecek

Edirne İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Türkiye'nin de 2014 yılına kadar sınır polisi uygulamasına geçeceğini belirterek, ?Sınırlarımız 40 bine yakın sınır polisi tarafından korunacak. Bu sayede sınırlarımızdaki güvenliğin daha da artması bekleniyor? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Türkiye'nin de 2014 yılına kadar sınır polisi uygulamasına geçeceğini belirterek, ?Sınırlarımız 40 bine yakın sınır polisi tarafından korunacak. Bu sayede sınırlarımızdaki güvenliğin daha da artması bekleniyor? dedi.

Edirne İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ve beraberindeki şube müdürleri basın mensuplarıyla bir araya geldi. İl Emniyet Müdürlüğü'nün Meriç Nehri kenarındaki sosyal tesislerinde düzenlenen basın toplantısında Edirne'deki asayiş ve emniyetin görev alanındaki uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Edirne'nin bir huzur kenti olduğunu ve asayiş olaylarının diğer illere oranla düşük olduğunu kaydetti. Son günlerde yaşanan birtakım olayların emniyet personelinin sağduyulu ve profesyonel çalışması sayesinde büyümeden önlendiğini belirten Ceylan, ?Görevimiz, Edirnelilerin her zaman huzur içinde uyumasını sağlamak? dedi.

?ATIŞ POLİGONU İÇİN ARTIK KIRKLARELİ'NE GİTMEYE GEREK YOK?

Emniyet olarak Edirne'de uzun yıllardır atış poligonu eksikliği hissettiklerini ve bu eksikliğin Edirne Belediyesi sayesinde giderildiğini ifade eden Ceylan, ?Sağ olsun belediyemiz bize, atış poligonu olarak kullanabileceğimiz bir arsa tahsis etti. Artık Kırklareli'ne gitmeye gerek duymuyoruz. Poligonda özel güvenlikçiler ve gümrük ekipleri çalışma yaptı. Bizim de emniyet olarak ilerleyen günlerde bir çalışmamız olacak. Ayrıca eğitimimiz süresinde ekiplerimiz 25'er atış yapacak. Bu atışların denetimlerini de arttıracağız. Başarılı olamayanlar tekrar eğitime tabi tutulacak? dedi.

?YUNANİSTAN'IN SINIR GÜVENLİK ÖNLEMLERİ MÜKEMMEL?

Edirne'nin uluslar arası kaçakçılık örgütlerini bakımından kilit bir noktada olduğunu ve bu nedenle her yıl binlerce göçmen kaçağı yakaladıklarını belirten Ceylan, ?Komşu ülke Yunanistan sınır güvenlik önlemlerini mükemmel bir seviyeye getirdi. Sadece sınırı bekleyen 8 bine yakın sınır polisleri var. Sınırı kontrol eden helikopterleri, termal kameraları, tel örgüleri var. Buradan su dahi sızmaz. Bu nedenle kaçakçılar, güvenlik önlemlerinin daha az olduğu Bulgaristan sınırlarına yöneldi. Oysaki komşu ülkelerin sınırı ne kadar tuttuğu bizi ilgilendirmemeli. Sayın Başbakan 2014'e kadar sınır polisi sistemi uygulamasına geçileceğini belirtti. Tüm sınırların, 40 bine yakın sınır polisleri tarafından korunması bekleniyor. O zaman bizim de sınırlarımız daha güvenlikli olacaktır? dedi.

İl Emniyet Müdürü Ceylan, son olarak Edirne'deki tüm kurum ve kuruluşların diyalog halinde çalışarak koordineli hareket etmesi gerektiğini belirterek bu sayede Edirne'nin daha huzurlu bir kent haline geleceğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber