Sağlık memurlarına hasta yakınından dayak iddiası

KONYA'da Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık memurları 25 yaşındaki Emre Pala ile aynı yaşdaki Ali Akça, iddiaya göre kız arkadaşını muayeneye getiren 23 yaşındaki Yunus Ö.'ye, yoğunluk nedeniyle hasta kayıt sisteminde arıza olduğunu ve çok acil bir durumu yoksa muayene edemiyeceklerini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kız arkadaşıyla hastaneden ayrıldıktan 1 saat sonra 4 arkadaşıyla hastaneye dönen Yunus Ö., iki sağlık memurunu dövdü.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Servis'inde meydana geldi. Yunus Ö., kız arkadaşını tedavi ettirmek için hastanenin acil servisine geldi. Muayene olmak üzere dahiliye odasına giren Yunus Ö. ve kız ardaşına, iddiaya göre sağlık memurları Emre Pala ve Ali Akça, yoğunluk nedeniyle hasta kayıt sisteminde arıza olduğunu ve çok acil bir durumu yoksa, kayıt yapamadıkları için muayene edemiyeceklerini söyleyip başka bir hastaneye gitmelerini tavsiye etti. Bunun üzerine sinirlenen Yunus Ö., sağlık memurlarını tehdit edip, kız arkadaşıyla hastaneden ayrıldı.

Yunus Ö., olaydan yaklaşık 1 saat sonra yanında bulunan 4 arkadaşıyla birlikte hastaneye gelerek Emre Pala ve Ali Akça'yı tartakladı. Diğer hastane çalışanlarının araya girmesiyle kavga kısa sürede sona erdi. Sağlık kontrolünden geçirilen Pala ve Akça, polis merkezine gidip ifade verdikten sonra görevlerinin başına döndü. Sağlık memurlarının şikayeti üzerine Yunus Ö. ve arkadaşları da gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

SAĞLIK- SEN: DOKTORLARIN YÜZDE 78'İ SALDIRIYA UĞRUYOR

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, dün Konya Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde 2 sağlık memurunun hasta yakını tarafından dövülmesinden dolayı üzüntü duyduklarını ve olayı kınadıklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarının sürekli saldırıya maruz kaldığını ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Olgun, şunları söyledi:

"Sağlıkta şiddetin önüne geçmek adına sendikamızın en son yurt genelinde yaptığı araştırmada olayın vahim boyutlara ulaştığı görülmektedir. 2012 yılı Ocak ve Nisan ayı tarihleri arasında doktorların yüzde 78'i, ebe ve hemşirelerin yüzde 62'si ve diğer sağlık çalışanlarının da yüzde 60'ının şiddete maruz kaldığını tesbit edildi. Bu saldırılar da en çok özellikle acil servislerde gerçekleşiyor. Yetkililerden göstermelik tedbirler değil, bu şiddetin önüne geçmek için caydırıcı tedbirler alınması gerektiği noktasında taleplerimiz oluyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber