Depremde hayatını kaybeden gazetecilerin ismi, Van caddelerinde yaşayacak

Van'da, 9 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde, Bayram Otel'in enkazında hayatını kaybeden DHA muhabirleri Sabahattin Yılmaz Cem Emir'in isimleri iki caddeye verildi. Van Belediye Meclis kararının ardından muhabirlerin isimlerinin yer aldığı tabelalar caddelere asıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk olarak Beşyol mevkiinde bulunan caddeye gidildi. Cem Emir ve Sabahattin Yılmaz'ın ailelerinin de katıldığı törende konuşan Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Van'ın büyük bir deprem acısı yaşadığını söyledi. Sabri Abi, hayatını kaybeden gazetecilerin isimlerinin caddede yaşatılacağını ifade etti.

Cem Emir'in babası Ali Emir de Van Belediye Başkanlığı'nın kaybettiklerinin isimlerini caddelere vererek bir nebze de olsa acılarını hafiflettiğini dile getirdi.

Daha sonra Sabahattin Yılmaz'ın isminin verildiği caddeye geçildi. Burada da kısa bir konuşma yapan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, kaybettikleri arkadaşlarının isimlerinin caddelere verilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber