6. Halı Tasarım ve Yarışması sonuçlandı

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB)'nin Türk halı sektörüne özgün tasarımlar ve öğrenciler kazandırmak amacıyla düzenlediği 6. Halı Tasarım ve Yarışması sonuçlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dereceye giren öğrencilere para ödülünün yanı sıra dil kursu ve akıllı cihaz hediye edildi. Tasarımcı Başak Badur Özkendirci, altın oran sistemine göre tasarladığı çini temasıyla birinci, Gıyasettin Deniz Optik Yanılsamalar eseri ile ikinci, Esra Yarar ise Anemon eseri ile üçüncü oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, birbirinden etkileyici halıların sergilendiği yarışmanın ödül töreninde bir konuşma yaptı. Büyükekşi, 2023 yılı için belirlenen 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için bütün ihracatçı birliklerine Ar-Ge proje pazarı ve tasarım yarışmaları yapmaları için öneride bulunduklarını söyledi. Bu kapsamda bugüne kadar 17 tasarım yarışmasının, 7 Ar-Ge Proje Pazarı'nın hayata geçirildiğini kaydeden Büyükekşi, ?Türkiye'nin ihracatına katma değer kazandıracağız. Tasarım, inovasyon, markalaşma ve teknoloji ihracatımız için çok önemli. Onların aracılığıyla ihracatımızın kilogram fiyatını 2.5-3 dolara çıkaracağız.? dedi.

İHİB Başkanı İbrahim Yılmaz da Türk halı sektörünün, tasarımdan pazarlamaya, üretimden inovasyona her alanda ciddi bir kalkınma içinde olduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber