Kaymakam Geyim: KÖYDES'ten gelen 688 bin lira, en iyi şekilde kullanıldı

Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, "2012 yılında Köylere Hizmet Birliğimize KÖYDES'ten 688 bin lira para aktarılmış olup, gelen para en iyi şekilde kullanılmıştır." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, Köylere Hizmet Birliği Encümen Toplantısı Kaymakam Mehmet Fatih Geyim başkanlığında yapıldı. Kaymakamlık makamında yapılan toplantıda konuşan Geyim, 2012 yılı Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında, yatırımların devam ettiğini söyledi. Geyim, "2012 yılında birliğimize KÖYDES'ten 688 bin lira para aktarılmış olup, gelen para en iyi şekilde kullanılmıştır." dedi. Oymağaç, Ortaova ve Yakup köylerinde arsenikli su sorunu yaşandığını, gelen paranın önemli bir bölümünü içme suyu problemlerinde kullandıklarını anlatan Geyim, "Stabilize yol çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Köylerimizde yaklaşık 80 kilometrelik yol çalışması yapacağız." ifadelerini kullandı.

Hemen hemen tüm köyleri gezerek sorunları yerinde tespit etmeye çalıştıklarını kaydeden Geyim, "2012 yılı bizim için hizmet dolu bir yıl oldu. İmkânlar dâhilinde hizmetlerin en güzelini yapmaya çalıştık. Bizler burada her zaman vatandaşımızın ve muhtarımızın sıkıntılarını dinleyip çözüm yollarını aradık. 2013 yılında da hizmetlerimiz devam edecek en iyi şekilde devam edecektir." şeklinde konuştu.

Amasya İl Özel İdaresi parke taşı tesisini kurduğunu da belirten Geyim, "Artık kilitli parke taşını kendimiz üretip, köylerimizi kilitli parke taşına doyuracağız. Çok yakında köylerimiz kilitli parke taşına doyacak, çamurdan kurtulacak. Müteahhitlerden sürekli al yap değil, kendi taşımızı üreteceğiz." ifadelerini kullandı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği yatırımlarının belirli bir plan dahilinde devam edeceğini de belirten Kaymakam Geyim, kilitli parke taşı çalışmalarının Amasya genelindeki tüm köylerde yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber