Tarsuslu yardım gönüllüleri Tanzanya'dan döndü

Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Deva Sağlık Mensupları Derneği'nin üyeleri, Kurban Bayramı'nda gittikleri Tanzanya'dan döndü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarsuslu doktor ve esnaf grubu, yardımlarıyla Tanzanyalıların yüzünü güldürdü.

Tarsus'tan götürdükleri kurban etlerini kendi elleriyle paketler halinde hristiyan Müslüman ayrımı yapmadan dağıtan yardım gönüllüleri çok duygusal anlar yaşadıklarını belirtti.

Deva Sağlık Mensupları Derneği Başkan Yrd. Op. Dr. Harun Yılmaz, nüfusu 45 milyon olan, yarısı Müslüman ve hristiyan olan Tanzanya'da insanların ne kadar cana yakın ve sevecen insanlar olduklarını gördüklerini söyledi.

Yılmaz, ?Bize okullarda Afrika'nın çöl, insanlarının da yamyam olduğu öğretildi. Ama Tanzanya'nın yemyeşil bir alan, İnsanlarının da cana yakın ve sevecen olduğunu gördük. Ayrıca 45 milyon nüfuslu bir ülkede üç bin okul var. Bunun bin üç yüz tanesi misyoner okulları, bizim ise sadece altı tane Türk okulu var ve fedakar altmış beş öğretmenimiz var. Onları o zor şartlarda fedakarane gördükten sonra, 'biz de acaba bu fedakarlığa ulaşabilir miyiz?' diye düşündük. Ayrıca Tanzanya'ya hicret edip orada vefat eden okulun bahçesine defedilen

Erkan Çağıl ağabeyin kabri, bize çok duygusal anlar yaşattı. İlk fırsatta tekrar Afrika'yı ziyaret etmek düşüncesindeyiz. Ayrıca Tanzanya'da yatırım için cazip imkanlar var. Türk yatırımcılarını bu topraklara bekliyoruz. Bir kez daha şu anda test ettik ki kesilen kurbanlar yerine bihakkın ulaştı."dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber