Aksaray Belediyesi, kaçak yapılaşmaya fırsat vermiyor

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, imara aykırı kaçak yapılaşmaya müsaade etmiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmara aykırı veya kaçak yapıldığı tespit edilen yapılar, Aksaray Belediyesi ekiplerince hem yıkılıyor hem bu kişiler hakkında yasal işlem yapılıyor.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, kaçak yapılaşma konusunda hiç kimseye taviz verilmediğinin altını çizerek, şunları söyledi: ?Hızla gelişmekte ve modern bir yapıya kavuşmakta olan Aksaray'da, gecekondu kültürünün tarihe gömülmesi gerekiyor. Biz Aksaray Belediyesi olarak, kaçak yapılaşmaya kesinlikle taviz vermiyoruz. Ruhsatsız bina yapanların binaları yıkılacak, kendileri de kanunların öngördüğü şekilde cezalandırılacaktır. Yapı kullanım izni olmadan hiçbir binaya elektrik, su, kanalizasyon bağlamak mümkün değil. Biz göreve geldikten sonra bu kanun çerçevesinde kesinlikle bir tek ruhsatsız binaya göz yummadık. Bundan sonra da yummayacağız.

Hemşehrilerime, bu konuda daha duyarlı olmalarını tavsiye ediyorum. Hemşehrilerimizin mahallesinde, çevresinde kaçak yapı yapanları bize bildirmeleri halinde biz gereğini yapacağız. Şehrimizde atıl vaziyette bulunan metruk binalar ve yapılar da yine belediyemiz tarafından yıkılarak çirkin görüntüler ortadan kaldırılıyor. Daha modern ve güzel bir şehirde yaşamak ve yaşam standardımızı artırmak istiyorsak kaçak inşaat yapmayalım. Yapılırsa biz de hukuki çerçevede gereğini yaparız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber