Radyonun 38 yılda yaptığını internet 9 ayda yaptı

Yüzyılın icadı internet ilk çıktığı 9 ayda dünya çapında 50 milyon kişiye ulaşarak tarihin en hızlı iletişim aracı oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternet'in 9 ayda ulaştığı 50 milyon rakamına, radyo 38 yılda ulaşabilmişti.

Günlük yaşamda insanların internete olan bağımlılığı çıktığı ilk günden bu yana devam ediyor. Daha önceleri askeri birimler tarafından kapalı sistem ağ olarak kullanılan internet, 1994 yılında tüm dünyada kullanılmaya başlanmasının ardından 9 ayda 50 milyon kişiye ulaştı. Her ay kullanıcı sayısı yüzde 10 artması beklenen internet, çok daha hızlı bir şekilde yayılarak insanların günlük yaşamının her alanına uzandı.

Şirket, perakende, dağıtım, imalat, otomotiv,inşaat, ulaşım ve lojistik, hizmet sektörü gibi çeşitli endüstrilerde faaliyet gösteren kuruluşlar için iş çözümü uygulamaları sağlayan Intelligent Systems'in Türkiye Satış Direktörü Eray Tükenmez, konuyla ilgili yapılan araştırmaların sonucunu açıkladı. Tükenmez, "Radyo icadından sonra 38 yılda 50 milyon kişiye ulaşmıştı. Televizyon ise çok daha kısa br sürede 13 yılda 50 milyon kullanıcıya ulaştı. Ancak İnternet 50 milyon rakamına 9 ayda ulaştı ve kullanıcı sayısı her geçen gün hızla artıyor" dedi.

"YAKIN GELECEKTE ALIŞVERİŞLERİN YÜZDE 80'İ İNTERNETTEN YAPILACAK"

İnternetin dünyaya yayıldığı günden bu yana kullanıcı sayısının her yıl giderek arttığına dikkat çeken Intelligent Systems Türkiye Satış Direktörü Eray Tükenmez, bu hızlı artışın şirketlerin ürünlerini satabilmek için kullanıcıya ulaşmasına da çok etkili olduğunu söyledi. Tükenmez, "Şirketlere ürünlerini nasıl satabileceklerine dair çözümler sunuyoruz. Bazı entegre sistemler geliştiriyoruz. Yakın gelecekte web mağazalarının tam entegrasyonu ile alışverişlerin yüzde 80'i internet üzerinden yapılacak" dedi.

"MAĞAZALARDA GİYDİĞİNİZ KIYAFETİN SİZE YAKIŞTIĞINI CİHAZLAR SÖYLÜYOR"

Sadece internet çözümleri değil, bir çok cihazın entegrasyonuyla da ilgilendiklerini dile getiren Tükenmez, "Yüz tanıma cihazları adı verdiğimiz cihazlar sayesinde, mağazalardaki prova odalarında üzerinize giydiğiniz bir kıyafetin size yakışıp yakışmadığının analizi yapılabiliyor. Hatta cihazlar bunu ruh halinize, yüzünüzdeki hareketlere göre yapabiliyor. Teknoloji hızla gelişirken, perakende sektörü de bu yenilikleri kullanmaya başlıyor. Amaç müşterilere sınırsız olanaklar sunmak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber