Esnaftan Cumartesi öğleden sonra iş yerlerini kapatma talebi

Akdeniz Sanayi Sitesi'ndeki bir grup esnaf, cumartesi günü öğleden sonra iş yerlerini kapatma talebinde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok'u makamında ziyaret eden Akdeniz Sanayi Sitesi'nde çeşitli meslek gruplarında faaliyet gösteren esnaf, cumartesi günleri öğleden sonra sanayideki tüm iş yerlerinin kapatılmasını talep etti.

Ziyarete katılan Antalya Oto Tamircileri Odası Başkanı Mehmet Bucak, esnafların sosyalleşmek ve ailelerine daha fazla vakit ayırabilmek için cumartesi günleri belirli bir saatten sonra iş yerlerini kapatmak istediklerini, bu konuda başkan Sevimçok'tan destek beklediklerini söyledi.

Bucak ve diğer esnaf, İstanbul ve İzmir gibi pek çok büyükşehirde olduğu üzere Antalya'da da cumartesi günleri öğleden sonraları sanayideki dükkanların kapatılmasını istedi.

Abdullah Sevimçok ise Türkiye'nin kanunlarla yönetildiğini, ancak centilmenlik anlaşması yapılarak bunun mümkün olabileceğini söyledi.

Sanayideki tüm meslek odalarının ve üyelerinin bu işin içine girerek onay vermesi durumunda bunun mümkün olabileceğini dile getiren Sevimçok, "Talebinizi anlayışla karşılıyorum. Çünkü sizler çok zor şartlar altında çalışarak vatandaşa hizmet veriyorsunuz. 08.00'den 20.00'ye kadar yaklaşık 12 saat, bazen bunun bile üzerinde çalışıyorsunuz. Dolayısıyla bu yoğun çalışma temposu içerisinde ailelerinize çok az vakit ayırabiliyorsunuz" dedi.

Esnaflığın böyle bir şey olduğunu, esnafın neredeyse tüm zamanının iş yerinde geçtiğini vurgulayan Sevimçok, şunları kaydetti:

"Yeri geldi mi Bayram sabahı dahi oturup ailesiyle kahvaltısını yapamaz. Bu yüzden bu düşüncenize ve talebinize bir esnaf olarak ben de katılıyorum. Ancak sanayide yaklaşık 3 bin dükkan var. 15 bin kadar da çalışan söz konusu. Bunlardan 2 bin 500 kadarı sizler gibi tamirci ve tornacı esnafı. Tabi bir de ticaret odasına kayıtlı esnaflar var. Dediğiniz uygulamayı hayata geçirebilmemiz için Antalya sanayilerindeki tüm esnaf gruplarının buna 'evet' demesi ve dükkanlarını açmaması gerekiyor. Yoksa birisi kapatır, diğeri açarsa bu etik olmaz. Öncelikle bunun alt yapısının oluşturulması lazım, eski ve yeni sanayideki tüm esnaf arkadaşlarla oturup konuşmak lazım. veya nöbetçi esnaf ve nöbetçi sokak uygulaması yapılabilir. Örneğin her meslek grubundan dönüşümlü olarak 5 dükkan sırayla dükkanını açabilir."

Sevimçok, sanayideki meslek odası başkanları ve kooperatif başkanları nezaretinde tüm esnafa bir anket çalışması yapılabileceğini, buna göre dükkan kapatma talebine 'evet' ya da 'hayır' diyenlerin ortaya çıkacağını ifade ederek, hazırlanacak anket sorularının esnafı sıkmaması ve katılımın sağlanabilmesi açısından 3'ü geçmemesi gerektiğini, anket çalışmasına AESOB olarak destek verebileceklerini söyledi.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber