Mahmut Dağı zirvesinde Ata'ya saygı

Türkiye Dağcılık Federasyonu İzmir Temsilciliği'nin düzenlediği Ata'ya saygı tırmanışı, İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Dağcılık Federasyonu İzmir Temsilciliği'nin düzenlediği Ata'ya saygı tırmanışı, İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde yapıldı.

Kemalpaşa'da toplanan dağcılar ve doğa sporcuları, Yukarı Kızılca Köy meydanında önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve tırmanışlarda hayatını kaybeden dağcılar için saygı duruşunda bulundu . İstiklal marşının hep birlikte söylenmesinin ardından, İzmir Dağcılık İl Temsilcilcisi Bayram Ali Altuğ, bu etkinliğin İzmirde 12. kez düzenlendiğini ve bugüne kadar yapılan en geniş katılımlı anma töreni olduğunu söyledi. İzmir, Aydın, Manisa, Kuşadası, Turgutlu, Foça ve Ödemiş'ten gelen sporcuların sayısının bin 17 olduğunu belirten Altuğ, daha sonra alanda bulunan 27 Spor Kulübü'nün adını tek tek okudu.

Tören sonrası bin 632 metrelik Mahmut Dağı'na tırmanışa geçildi. 6.5 kilometrelik tırmanışa, Dağcılık İl Temsilcisi Bayram Ali Altuğ, Dağcılık Federasyonu eski yönetim kurulu üyesi Ertuğrul Tugay ve önceki İl temsilcisi Tuncay Eryılmaz öncülük etti. Zirveye ulaşmaya başlayan guruplar, Türk Bayrağı açarak saygı duruşu yaptı ve faaliyetin ikinci ayağını da tamamladı.

Tırmanış, gurupların Yukarı Kızılca'ya dönüşüyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber