Kuru Meyve Tanıtım Grubu sayesinde üzüm ihracatı artacak

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, üzüm tanıtım grubu kurulması için Ekonomi Bakanlığı'na verdiği önerinin kabul edildiğini bildirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurttaş, kurulan Kuru Meyve Tanıtım Grubu (KMTG) sayesinde, Manisa'nın kuru üzüm ihracatının daha da artacağını ifade etti.

Milletvekili Yurttaş, yaptığı açıklamada Manisa Ticaret Borsası üzüm sezonu açılışlarında ve katıldığı diğer programlarda sunduğu üzüm tanıtım grubu kurulmasıyla ilgili teklifinin, ihracatçı birlikleri tarafından uygun görüldüğünü belirtti. Yurttaş, ?Ege, İstanbul ve Güneydoğu Anadolu ihracatçı birlikleri, Kuru Meyve Birliği'nin katılımı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin uygun görmesi üzerine kuru incir, kuru kayısı, çekirdeksiz kuru üzüm ve Antep fıstığının tanıtımı amacıyla KMTG kuruldu.? dedi. Gruba dahil ürünlerin 2010 yılı ihracatının yaklaşık 1,2 milyar, 2011 yılı ihracatınınsa 1,3 milyar dolar olduğunu bildirdi. Muzaffer Yurttaş, ?Manisa, en çok ihracat yapan iller arasında Türkiye'de yedinci sırada yer alıyor. En önemli tarım ürünümüz sultaniye üzümdür. Üzümümüzü en iyi şekilde tanıtma gayreti içindeyiz. Kurulan grup, ürünlerimizi yurtdışında tanıtacak ve ihracata katkıda bulunacaktır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber