Muş'ta ücretsiz bağlama ve gitar kursu açıldı

Muş'ta, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2012 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında uygulanan 'Hayata Ses Kat' projesiyle Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde ücretsiz gitar ve bağlama kursu başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Abdülkerim Özçelik, temel hedeflerinin öğrencilerin boş vakitlerini televizyon esiri olarak değil de bu tür güzel aktivitelerle değerlendirmek olduğunu söyledi.

Projenin öğrenciler üzerindeki etkisine değinen Özçelik, "Bu proje kapsamında Merkez Kız Teknik ve Meslek lisesi okulumuz öğrencileri arasından 20 öğrenciye bağlama ve 20 öğrenciye gitar eğitimi veriyoruz. Toplam 40 kişiden oluşan hedef grubun bağlama ve gitar eğitimlerinin 3 ay boyunca sürmesini, 4. ayda ise okulda geniş katılımlı bir konser planlıyoruz. Hedef grubun müzik aleti çalarak kendilerini ifade etmesi, yeteneklerinin artırılması, estetik ve yaratıcı düşünme kapasitelerinin artırılması, bilişsel düşünceyi geliştirerek ve disiplin kazanarak akademik başarılarının artırılmasının yanı sıra stres ve sıkıntılarının azaltılmasını amaçlıyoruz. Ayrıca, gençlerin herhangi bir madde kullanımına yönelimlerinin azaltılması; bilgisayar başında aşırı zaman tüketme isteklerinin azaltılarak sosyal yaşama daha çok uyum sağlanması; duyma, görme, hareket etme ve koordinasyon kapasitelerinin artırılmasını hedeflemekteyiz.? dedi.

?PROJE ÖĞRENCİLERİN SOSYAL GELİŞİMLERİNE KATKI SUNACAK?

Proje sayesinde öğrencilerin zamanlarını verimli bir şekilde kullanacaklarını kaydeden Proje Koordinatörü Ayşe Akbey ise öğrencilere ekip çalışması ruhunun kazandırıldığını kaydetti.

Projenin internet üzerindeki aşırı zaman kaybının önlenmesine faydalı olduğunu kaydeden Akbey, şunları söyledi: ?Projemizle hedef grubun sürekli ekip çalışması içinde olması, başta sosyal açıdan gelişmelerini sağlayacaktır. Ekip çalışmaları sırasında düzenli arkadaşlıklar kurarak birbirlerinin sosyal gelişimlerine katkıda bulunacak; olumlu faaliyetler için bir araya gelmenin önemini kavrayarak zamanı etkili kullanmayı öğrenecek ve internet üzerinde aşırı zaman tüketiminin de yanlışlığını, ortaya çıkaracakları ürünlerle kavrayacaklardır. Olumlu uğraşları ve müziğin dinlendirici özelliği sayesinde herhangi bir madde kullanımına yönelmeyecek; stres ve sıkıntılarını bu sayede bertaraf etme imkanı bulacaktır. Müzik aleti çalmayı öğrenirken bilişsel açıdan gelişecek, özgüven duyguları gelişecek, melodileri tanırken duyma yetenekleri gelişecek, nota ve akortları tanırken görme, hareket ve koordinasyon yetenekleri gelişecektir.?

"GENÇLERE BU TÜR PROJELER SAĞLANMALIDIR"

Hayata Ses Kat' adlı projeyle gençlerin bir müzik aletini çalmayı öğrenerek ve iyi arkadaşlıklar kurarak özgüven duygusu kazanacaklarına değinen Akbey, "Gençler, iyi faaliyetler için bir araya gelen bir topluluğun bir parçası olmak bilinciyle arkadaşlarıyla iyi ve etkili iletişimler kuracak. Çokça etkileşimde bulanabileceği bağlama ve gitar eğitimleri sırasında olumlu roller üstlenecek ve olumlu kişilik özellikleri kazanacaktır. Her bireyin ilgi duyduğu, kendini gerçekleştirebileceği alan vardır. Birey burada elde ettiği başarıyla potansiyelini, diğer alanlara da aktararak her alanda azimli ve istekli olur. Hayata Ses Kat projesiyle gençler, müzikte yakalayacakları başarı ile yeteneklerinin farkına varacak ve potansiyellerini diğer alanlarda da kullanmaya da başlayacaklardır.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber