Özel sektör, son iki yılda Afyon'a 1 milyar liralık yatırım yaptı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afyonkarahisar'ın özel sektörün ilgi odağı olmaya devam ettiğini belirterek, son iki yılda bölgedeki yatırımlara 1 milyar liralık teşvik verildiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illerine hizmet veren Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'nın mali yatırım programını açıklamak için Afyonkarahisar'a gelen Bakan Yılmaz, valiliği ziyaret etti. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'ın ulaşım ve turizm konusunda ciddi mesafeler aldığını belirterek, bu durumun yatırımların önünü açtığını belirtti.

Cevdet Yılmaz, ?Afyonkarahisar, teşvik sisteminden en fazla yararlanan illerin başında geliyor. Eskiden Afyonkarahisar'da yollar çok farklıydı, geliş gidişler tek şeritten yapılırdı. Ancak, son yıllarda karayollarımıza müthiş yatırım yapılıyor. Bu, Afyonkarahisar için önemlidir. Bir taraftan Ankara-İzmir hızlı trenin buradan geçecek olması, diğer taraftan Zafer Havaalanı'nın açılacak olması önemli. Bütün bunları hesap ettiğinizde, lojistik açıdan önemli bir konuma getirecektir.? dedi.

Cevdet Yılmaz, diğer yandan, bu durumun turizm yatırımlarını da hızlandıracağını ifade ederek, dünyada kalkınma dendiğinde artık herkesin gidip gelebileceği erişebilirliğin çok önemli olduğunu anlattı. Yılmaz, ?Herkesin gelip gidebildiği yerler çok hızlı gelişiyor. Termal kaynaklarımız var, ciddi bir potansiyeli var. Önümüzdeki dönemde yatırımlarla daha ileriye gider diye düşünüyorum. Bir taraftan da mermercilik gibi belirli alanlarda sağladığı kümelenmelerle Afyonkarahisar önemli bir yere sahiptir. Teşvikte 2010-2011 yılında 1 milyar liranın üzerinde teşvik belgesi düzenlenmiştir. Demek ki burada özel sektörün ciddi bir ivmesi, yükselişi var demektir. Bizler de gerek merkezi idare, valilik, üniversite olarak kalkınmaya destek vereceğiz.? diye konuştu.

Türkiye'de kurdukları kalkınma ajanslarının önemli kurumsal yapılar olduğunu ifade eden Yılmaz, geçmişte her şeyin Ankara'dan plandığını, ancak şimdi kurulan 26 kalkınma ajansının, 81 ili kapsar şekilde bu tür planlamayı, projelendirmeyi yaptığını anlattı.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da Bakan Yılmaz'ı ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz'ın, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'nın kalkınma programını açıklamak için Afyonkarahisar'a geldiğini ifade eden Balkanlıoğlu, bölge illerinin kalkınması için yeni programlar ve stratejilerin görüşülerek, illerin sorunlarının aktarılacağını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber