Dağdan kopan kaya, mahalle halkını korkuttu

Tunceli'de aşırı yağış sonucu dağdan kopan kaya kütlesi, mahalle halkı arasında korkuya neden oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlar önündeki dut ağacını devirdikten sonra durabilen kayanın evlerine gelmesi halinde büyük felakete yol açabileceğini söyledi.

Merkez Alibaba Mahallesi'nde bulunan Zeytintepe mevkiindeki kayalıkların, aşırı yağış nedeniyle gevşemesi sonucu vatandaşlar büyük tehlike atlattı. Sabah saatlerinde büyük bir gürültü ile kopan kaya parçası, çoğunlukla yoksul vatandaşların oturduğu Küme Evleri'nin hemen yanından geçerek, dut ağacına çarptı. Yaklaşık 3 metre genişliğindeki kaya parçası dut ağacını parçaladıktan sonra durabildi.

Can kaybının yaşanmadığı olayda kayanın büyük bir gürültü ile yerinden koptuğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin konuya duyarsız kalmasından yakındı. Her yıl yağışların ardından kayaların koptuğunu ve korku içinde yaşadıklarını dile getiren Emine Beriç, ?Korkuyoruz. Uykumuz gelmiyor. Çocuklarımız burada, fakir insanlarız. Kaç kez dilekçe verdik. Ama kimse bize sahip çıkmadı.? diye konuştu.

Defalarca yetkililerin bu soruna çözüm bulması için kendilerini uyardıklarını ve dilekçe verdiklerini belirten Ali Çoğan ise 60 yıldan beri bu mahallede yaşadıklarını, yağmur yağdığı günlerde evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Her yağmur yağışında korku içinde beklediklerini ifade eden Nuri Atlı vatandaş ise bu olaydan sonra evini terk etmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber