Başkan Zolan: Denizli'nin 28 yıllık büyükşehir hasreti sona erdi

TBMM Genel Kurulu'nda 13 ilin büyükşehir olmasına ilişkin tasarının kabul edilerek kanunlaşmasının yankıları sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin 28 yıldır süren büyükşehir hasretinin sona erdiğini, ilin hak ettiğini aldığını söyledi. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlara, milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkür eden Zolan, ?Denizli, çoktan büyükşehirliği hak etmişti ve hakkı teslim edildi. Yaklaşık 1,5 yıl önce Başbakanımız şehrimize geldiğinde bizlere müjdeyi vermişti. Her söylediği sözün arkasında olduğu gibi büyükşehir konusunda da verdiği söz şu anda TBMM'nden geçerek kabul edilmiş oldu.? dedi.

Başkan Zolan, Denizli'nin büyükşehir olmasının hizmetler anlamında her şeyin büyümesi anlamına geldiğini belirterek, ?Artık büyüyen Denizlimiz projeleriyle daha büyüyecek, bütçesiyle büyüyecek, yaptığı işle büyüyecek. Her türlü derdin dermanı olması noktasında olağanüstü gayret sarf edecektir. Köylerimiz daha çok hizmet alacak. Beldelerimiz, ilçelerimiz daha çok hizmet alacak. Denizli'de mahallelerimiz, o güzelliğin üzerine daha da büyük projelerle güzelleşmeye devam edecek.? diye konuştu. Bundan sonra işin kendilerine düştüğüne dikkat çekerek, ?Büyüklerimiz, kendi yükümlülüklerini ve bize olan desteklerini göstermişlerdir. Artık bizim Denizlimiz'i imar etmek ve güzelleştirmekle ilgili bir görevimiz vardır. Şehrimize, vatandaşlarımızla birlikte inşallah bu kararın güzelliklerini sunma gayreti içinde olacağız.? dedi.

PAMUKKALE VE MERKEZ EFENDİ İLÇELERİ KURULACAK

Denizli'nin merkezde iki ilçesi olacağını dile getiren Zolan, ?Biri Pamukkale, diğeri ise Merkez Efendi ilçesidir. Pamukkalemiz, dünyamızın ve Türkiyemiz'in değeridir. Marka değeri vardır. Bu değeri taşımak istedik. Merkez Efendi de Denizlimiz'in yetiştirdiği büyük bir değerdir. Onun da isminin yaşaması, o ışığın takip edilmesi noktasında önerimiz oldu. Bu ilçelerimize hizmet götürme noktasında en uygun yerler tespit edilecek, birimler oluşturulacak.? ifadelerini kullandı.

2009 yılında 13 belde ve 10 köyün Denizli'ye bağlanarak mahalle olduğunu hatırlatan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: ?Bugün o belde ve köylerimizde olağanüstü hizmetler yapılıyor. O gün de kaygı ve endişe vardı, kafalarda soru işareti vardı. Bugün ise her vatandaşımız, mahalle olmaktan ve almış olduğu hizmetlerden dolayı mutludur. İnşallah büyükşehir sınırları içine giren yerlerimiz de aynı hizmeti yaşayacaktır. Bugün dünden çok iyidir, yarın bugünden daha iyi olacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber