Akyürek: Bütün bölgelerde itfaiye teşkilatı kuracağız

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni Büyükşehir Belediye Kanunu'nun uygulamasıyla birlikte, Konya sınırlarında 6 saati bulan karla mücadelenin yeni organizasyonla 1 saate düşürüleceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Büyükşehir Belediye Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, büyükşehir belediyesi olarak yeni dönem için yapılan hazırlıklar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Kanunun, Cumhurbaşkanı'nın onaylaması ile yürürlüğe gireceğini, yerel yönetimler açısından büyük bir adım olduğunu dile getiren Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, iki haftadır kanunun yasalaşmış gibi hazırlık ve toplantılar yaptıklarını söyledi.

Konya'da bulunan 201 belediyenin, yeni kanunun uygulamaya girmesiyle birlikte büyükşehir belediyesi ile birlikte bu sayının 32'ye düşeceğini anlatan Akyürek, ?Bütün bunlarla ilgili büyükşehir belediyesi olarak, hemen organizasyonumuzu yapmaya gayret gösteriyoruz. Bir ay, üç ay, altı ay ve seçime kadar yapılması gereken hazırlıklar, işlemler ve düzenlemeler var. Ayrıca, gelecek yerel seçimden sonra uygulamaya konulacak olan maddeler var. Bunlarla amaçlanan imar bütünlüğünü sağlamak, merkezde olanın yerelde de olmasını temin etmek, bütün köylerimizin, bütün beldelerimizin standardını daha yüksek noktaya taşımak. Konya merkezde ne varsa en ücra köyümüzde de aynısının olmasını sağlamak.? dedi.

Mevcut durumun tespit edilmesi için daire başkanlarının heyetler oluşturarak tüm bölgelerde tarama yapacağını anlatan Akyürek, yapılacak hazırlıklar hakkında şu bilgiyi verdi: ?Yeni dönem hakkında Konya için hiçbir endişeye mahal olmadığını düşünüyorum. Daire başkanlarımızdan oluşan heyetler, iki hafta içerisinde bütün belde, köy ve mahallelerde ziyaretler yapacak, mevcut fotoğraf çıkarılacak ve en acil ihtiyaçlar tespit edilerek, gelecek yerel seçimden sonra hemen bunların giderilmesiyle ilgili faaliyetler de başlamış olacak.?

MOBİL MERKEZLER KURULACAK

Büyükşehirler içerisinde en geniş araziye sahip olan ilin Konya olmasına rağmen Kuzey-Güney, Doğu-Batı doğrultusunda Konya'dan daha geniş alana hitap eden illerin olduğunu aktara Akyürek, Konya'da müdahale konusunda herhangi bir problem yaşanmayacağını söyledi. Bu konuda, itfaiye ve altyapı açısından büyükşehir belediyesine önemli görevler düştüğüne de değinen Akyürek, şunları söydi: ?İtfaiye ile ilgili, çoğu ilçemizde, beldemizde itfaiye yok, teşkilat yok. Bütün bölgelerde itfaiye teşkilatı kurularak, 20-30 dakikada anında müdahale için altyapı hazırlanacak. En uzak noktada olsa da yangına en geç 20 dakika içerisinde, su ve kanalizasyon arızasına en geç 20-30 dakika içerisinde alt merkezler, mobil merkezler ve şube müdürlükleri oluşturulması konusunda organizasyon çalışmasına arkadaşlarımız başladı. Bu kanunu en hızlı bir şekilde uygulayacak olan şehir, inşallah Konya olacaktır.?

KARLA MÜCADELEDE 6 SAATLİK SÜRE 1 SAATE DÜŞECEK

Kurulacak yeni mobil merkezler ile özellikle karla mücadelede önemli bir aşama elde edileceğini anlatan Akyürek, ?Bunun, özellikle ifade etmek istiyorum, karla mücadelede şu anda 6-7 saatte müdahale edilebiliyorsa büyükşehir belediyesinin sorumluluğuna geçtiği andan itibaren 1-2 saate düşürülecek. Su ve kanalizasyon arızalarında şu anda köylerde müdahalede, altyapıda zorluklar var. Onunla ilgili 20 ila 30 dakika arasında müdahale edilebilecek bir altyapı sistemi, bir alt merkez oluşturulması gerekiyor.? dedi.

Akyürek, iyi bir planlama ve işbirliği ile Konya'nın yeni büyükşehir yasasından çok güçlenerek çıkacağını ve uygulamada belki de Avrupa ve dünyaya model olacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber