Eşini öldüren kocayı zorlama hapiste durduramadı

Sakarya'da 17 yaşındaki eşini bıçaklayarak öldüren kocanın 5 ay önce eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 3 günlük zorlama hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evren Mahallesi'nde ayrı yaşadığı Emine Yayla'yı (17) bıçaklayarak öldüren S.Y. (22), hakkında daha önce eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle adli işlem yapıldığı ortaya çıktı. Savcılığın geçen haziran ayında aile içi şiddete maruz kalan Yayla için Sakarya 2. Aile Mahkemesi'nden koruma talep ettiği, mahkemenin de eşine şiddet uygulayan S.Y'ye eşine yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması yönünde tedbir kararı verdiği, tedbir kararına aykırı hareket eden S.Y'nin zorlama hapis tedbiri uygulanarak 3 gün cezaevinden yattığı ortaya çıktı.

Öte yandan S.Y.'nin bir hafta önce cinayeti işlediği kayınpederinin evine gittiği ve eşinin ailesiyle aralarında kavga yaşandığı ileri sürüldü.

Evren Mahallesi'ndeki olayda kocası S.Y.'den şiddet gördüğü için 1,5 yaşındaki kızı Yeşim ile birlikte babasının evine sığınan Emine Yayla, eve giren kocası tarafından bıçaklanmıştı. Babası tarafından Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kadın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber