Okul zili yerine 'ışıklı uyarı sistemi'

Aydın Yedieylül İlkokulu'nda, okul çevresindeki vatandaşların zilden rahatsız olması üzerine "ışıklı uyarı sistemine" geçildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Yedieylül İlkokulu'nda, okul çevresindeki vatandaşların zilden rahatsız olması üzerine "ışıklı uyarı sistemine" geçildi.

Yedieylül İlkokulu Müdürü Selami Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce eğitim-öğretim hayatına başlayan okulun çevresinde birçok yerleşim alanının mevcut olduğunu söyledi.

Okul idaresine, çevredeki konut sakinlerinin ders zilinden duydukları rahatsızlıkla ilgili çok sayıda şikayetin geldiğini belirten Avcı şöyle konuştu:

"Hastası, yaşlısı, çocuğu olan vatandaşlardan, esnaftan zil sesi nedeniyle yoğun şikayetler alıyorduk. Bizi arayan insanların sesleri sertleşti, ikazların dozu arttı. Vatandaşlar, (Biz buraya okul gelince Sevindik ama şimdi çok pişmanız) demeye başladı. Sözlü şikayetlerin ardından yazılı şikayetler geldi. Bir öğretmen arkadaşımız zil sesinden dolayı çocuğunun uyku düzeninin bozulduğunu ve evini taşıdığını iletti. Biz de insanları rahatsız etmeden zil yerine geçebilecek ışıklı uyarı sistemine geçtik. Öğrencilerimiz de buna kısa sürede adapte oldular. Vatandaşların da rahatsızlığı ortadan kalktı."

Sistemin işleyişini anlatan Avcı, okulun tüm koridorlarında ve dışında öğrencilerin görebileceği şekilde mavi ve sarı ışıkların bulunduğunu, derslerin olduğu zaman ışığın sürekli yanıp söndüğünü ifade etti. Derslere ara verildiği zaman mavi ışıkların söndüğünü ve sadece okul içinde duyulabilecek kadar müzik sisteminin devreye girdiğini anlatan Avcı, okul dışında sarı ışığın yanıp sönmesiyle birlikte de teneffüsün biterek dersin başlayacağının haber verildiğini söyledi.

-Sistem Aydın geneline yaygınlaştırılacak-

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise okul yönetiminin vatandaşları rahatsız etmeden eğitimin sürdürülmesi amacıyla uygulamaya koyduğu projenin, hem eğitim camiasının hem de vatandaşların takdirini aldığını belirtti.

Zil sesinin gürültü kirliliği ve rahatsızlık meydana getirdiğini, zaman zaman bu konudaki şikayetlerin kendilerine de ulaştığını ifade eden Töre, şöyle konuştu:

"Okulumuzda uygulanan sistem ile bu şikayetler engellenmiş oldu. Zil yerine ışıklı uyarı sistemini Aydın genelindeki tüm okullarımızda yaygınlaştırmayı planlıyoruz.

Uygulama çocukların kişisel gelişimlerine de önemli katkılar sağlıyor. Bizler 21. yüzyıl gençlerini yetiştiriyoruz. Bunu yaparken reel yaşamda kullanacakları birtakım değerleri ilkokul sıralarında o çocuklara kazandırmamız gerekiyor. Işıklı uyarı sistemi ile birlikte çocuklarda çevreye duyarlılığın yanı sıra zaman yönetimi kavramının geliştirilmesi sağlanıyor. Saate bakarak dersten çıkıp saatlerine bakarak tekrar tam zamanında derse giriyorlar. Bu durum zaman yönetimi bakımından öğrencilerimize büyük bir sorumluluk ve uygulanabilirlik özelliği kazandırıyor."

Muhabir: Gökmen Şireci / Ramazan Ercan

Yayıncı: Şükran Yücel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber