Aydın'da doğal afet merkezleri kurulacak

Aydın İl Genel Meclisi, Aydın'a ön görülen beş adet Doğal Afet Merkezi'nden en az üç tanesinin en kısa zamanda kurulmasını kararlaştırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın merkezde kurulacak merkez için görüşmelere başlandığını ve bu merkeze Van'dan gelecek konteynırların yerleştirileceği belirtildi.

Aydın İl Genel Meclisi, 2012 Kasım ayı toplantısında Aydın'ın doğal afet hazırlıklarını masaya yatırdı. Konuyla ilgili hazırlanan komisyon raporunu okuyan Sivil Savunma ve Doğal Afetler Komisyon Başkanı Mehmet Güler, ?İlimiz Aydın 1. derce deprem kuşağında olduğundan deprem anı ve sonrası yaşanabilecek doğal afete her an hazır olmamız gerekmektedir. İlimiz merkezi ve belirlenecek 2 bölgede her an çalışır durumda 3 Adet ?Doğal Afet Merkezi' oluşturulması. Deprem öncesi eğitim için ?Gezici Deprem Similatörü' alınması. Deprem anında karşılıklı yardımlaşma için ?Karşıyaka-Manisa' örneğindeki gibi kardeş şehir seçilmesi için Meclisimizin gerekli çalışma ve araştırma yapmasını öneriyorum ifadeleri yer almaktadır. 5902 sayılı afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun Kapsamında, afet ve acil durumların tek elden sevk ve idaresinin yapılabilmesi amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kurulmuştur. Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezlerinde bulundurulacak asgari haberleşme malzemelerin en zaruri olanları temin edilmiş olup bu malzemelerle hizmet verilmektedir. Değişik branşlarda norm kadrosu 75 olup, halihazırda 53 personel bulunmaktadır. Müdürlükte tam donanımlı bir kurtarma aracı, iki pikap, bir minibüs, bir adet otomobil, bir şişme bot, be beş kişilik dalgıç malzemeleri bulunmaktadır. Yedi kişiden bir kurtarma ekibi oluşturulmakta olup dört ekibimiz bulunmaktadır. Her ekip için tam donanımlı araç olması gerekirken üç adet araç eksiktir. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görev alanı il sınırlarını kapsadığından ilçelerdeki olaylara da müdahale etmektedir. Acil ve Afet Müdürlüğü acil durumlara hazırlıklarını yapmaktadır. İlimizdeki geçici iskan alanları, depolama alanları, dağıtım alanları, enkaz döküm alanları, sahra hastanesi alanları gerekli alanları tespit etmiş ve İl Afet ve Acil Yardım Planlarına işlenmiştir. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde eğitim verebilecek yeterli personel bulunmaktadır? dedi.

Aydın merkezde kurulacak Doğal Afet Merkezi için görüşmelerin başlandığını açıklayan Güler, belirlenen arazinin uygun görülmesi halinde buraya Van'da kalıcı konukların yapılmasının ardından boşa çıkan konteynırlardan bir bölümünün yerleştirileceğini sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili olarak söz alan İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Cahit Kaya da, ?Aydın Valiliği tarafından İlimiz Merkez, Didim, Kuşadası, Söke ve Nazillide Acil Afet Durum Merkezlerinin kurulması uygun görülmüştür. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğündeki eksik olan 3 adet tam donanımlı araçların biran önce alınarak ilimizin herhangi bir acil duruma hazır olması gerekmektedir? diye konuştu.

Gündem maddesi üzerinde yapılan görüşmelerin ardından okuyan Sivil Savunma ve Doğal Afetler Komisyon raporu İl Genel Meclisinde oylanarak, oy birliğiyle kabul edildi.

OKLAY'DAN 10 KASIM TEPKİSİ

10 Kasım'ın ardından yapılan ilk toplantıda Atatürk'ün hatırlanmaması tepki gösteren MHP'li Söke İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Oklay, söz alarak tepkisini şu sözlerle ifade etti: ?sayın Başkanım, değerli üyeler bu gün, Ülkemizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 74 yıl dönümü hakkı hiçbir üyemizin burada konuşmaması hoş olmadı. Ayrıca ilk defa bir 10 Kasım törenleri Başbakansız anıldı, bu davranış ustalığa yakışmadı?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber