TKDK'nın Kars'ta yatırım destek tutarı 523 bin TL'ye ulaştı

Kars Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'nun açtığı 7. başvuru çağrısına, 3 proje başvurusu yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılacak inceleme sonucu 3 proje uygun görülürse desteklenecek. Böylece Kars'ta yatırım tutarı toplam 1,6 milyon TL olan projelere TKDK tarafından verilecek destek tutarı 523 bin TL olacak.

TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, bu projelerin turizm ve arıcılıkla ilgili olduğunu söyledi. Bozkurt, ?Kırsal Turizm' tedbirinde Sarıkamış'ta yapılması planlanan White Park Konaklama Tesisi projesinin toplam yatırım değerinin 1 milyon 415 bin TL, uygun yatırım miktarının 930 bin TL ve TKDK tarafından verilecek destek tutarının ise 465 bin TL olacağını söyledi. Bozkurt, böylelikle kış turizminin gözdesi Sarıkamış'ta yatak sayısının artmaya devam edeceğini belirtti.

Bozkurt, arıcılık tedbiri kapsamında ise 2 projenin sunulmuş olduğunu, bunlardan bir tanesinin Asker Aras adlı yatırımcı tarafından verildiğini ve Kağızman'da yapılacak projenin değerinin 90 bin TL, destek tutarının ise 45 bin TL olacağını aktardı.

Mustafa Bozkurt, diğer arıcılık projesinin ise Sarıkamış'ta Ali Rıza Yalçınkaya tarafından yürütüleceğini, yatırımın toplam tutarının 88 bin TL olduğunu ifade etti. Projeye TKDK tarafından verilecek desteğin 44 bin TL olacağını vurgulayan Bozkurt, TKDK tarafından planlı başvuru çağrıları kapsamında 8. çağrı döneminin ise 3 Aralık 2012-2 Ocak 2013 olarak ilan edildiğini belirtti. Bozkurt, konu hakkında daha detaylı bilgilerin 'www.tkdk.gov.tr' internet adresinden veya yardım masası 444 85 35 no'lu telefondan elde edilebileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber