Afyonkarahisar'daki yemek yarışması büyük ilgi gördü

Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun desteğiyle Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği'nin düzenlediği ?Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışması' Türkiye'nin önde gelen şef ve aşçılarını bir araya getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?7 Bölge 7 Lezzet' sloganıyla başlayan yarışmada, okullarında aşçılık bölümünde öğrenim gören lise ve üniversite öğrencileri yarıştı. Ticaret Borsası hizmet binasında yarışma alanında kurulan mini mutfaklarda yemeklerini hazırlayan öğrenciler, istenilen sürede yemeklerinin hem en iyi tadı yakalaması, hem de yemeğin sunumu için büyük çaba harcadı. Yemek hazırlanırken hijyen kurallarının puanların yüzde 20'sini etkilediği yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

Yarışmanın ödül törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da katıldı. Hazırlanan birbirinden güzel yemeklerin jüri tarafından tek tek tadıldığı yarışmada, lise öğrencileri kategorisinde dereceye girenlerin ödüllerini Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler verdi. Aşçı üniforması giyen Vali Balkanlıoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yemek kültürünün önemine değindi. Gençlerin yarışmalarla hem tecrübe, hem de moral kazandığına değinen Balkanlıoğlu, zengin Türk yemek kültürünün iyi tanıtımıyla insanların yurt dışından yemek yeme amaçlı bile gelebileceğini söyledi. Türkiye Aşçılar Federasyonuna bağlı 20 dernek, 12 üniversitenin katıldığı yarışmaya 200'e yakın yarışmacı katıldığı yarışmanın ödül töreni Türkiye'nin dört bir yanından gelen yarışmacıların birbirleriyle kaynaşmasına sahne oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber