Kavgalı aile barıştı

Mersin'in Tarsus ilçesinde tarım işçileri yüzünden kavga eden aileler arasında bulunan husumet sona erdirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 21:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin Mahallesi'nde oturan aslen Şanlıurfa Siverekli ve akraba olan Çiçek, Dağaşan ve Çulfa aileleri arasında tarım işçileri yüzünden kavga çıktı. Çıkan kavgada 16 kişi çeşitli yerlerinden yaralandılar. 9 Kasım 2012 tarihinde itibaren devam eden huzursuzluk Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy ve İlçe Müftüsü Abdulkadir Akbaba'nın girişimleri ile aileler barıştırıldı.

Dağaşan'ların evinde yapılan toplantıda taraflar birbirlerine sarılarak barıştılar.

Herkesin hata yapabileceğini önemli olanın hatanın düzeltmesi gerektiğini söyleyen Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, amaçların kentin huzuru sağlamak olduğunu bu görevinde aile büyüklerine büyük görev düştüğünü söyledi.

Kentteki huzurun bozulmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, burada yaşanan güzelliğin devam etmesini istedi. Güldibi, ?Allah insanları yaratıyor. Yaratıktan sonra birbirlerine destek olsun diye onları aileler haline köylü, kentli haline getiriyor. Şu ütündür, bu üstündür diye yaratmıyor. Üstünlük, kim Allah'a daha iyi kul olursa, kim insanlara faydalıysa üstünlük odur. Hata yapan doğru yola sevkedilir. Şeytan insanları nasıl kandırırım hep onu mücadelesini verir. Ben Müslüman diyen herkesin şeytanın oyununa gelmemelidir. Nifak tohumu aramıza sokmasına izin vermeyin. Allah bütün insanlara insan olduğu için değer veriyor. Öylesi bizler düşen birbirimize değer vermeliyiz. Ayıplarımız örtmeliyiz. Güzelliklerde bir araya gelelim. Huzurun, kardeşliğin tadını çıkaralım. Bu barışa emek verenlere teşekkür ediyoruz? şeklinde konuştu.

Okunan Kuran-ı Kerim ardından Müftü Akbaba barış duası yaptırdı. Kavgalı taraflar birbirlerine sarılarak barıştılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber