Oğlunun ismini hayırlarıyla yaşatıyor

Merkezi İstanbul'da bulunan Hekim Holding'in yönetim kurulu başkanı Hayırsever İşadamı Öner Hekim, memleketindeki üniversiteye 50 bin metrekare arsa bağışladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hekim, Giresun Üniversitesi'ne bağışladığı arsanın tapusunu Rektör Prof. Dr. Aygün Attar'a teslim etti.

Bulancak İlçe Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen devir işlemlerine Öner Hekim ve Rektör Attar'la üniversitenin idari personeli katıldı. Rektör Attar, imza işleminin sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, "Senatomuz, Ömer Hekim'in isminin Tıp Fakültesi'ne verilmesi yönünde karar almıştı. Şimdi o kararımızla, arsanın tapusunu gerekçemizle birlikte YÖK'e göndereceğiz. İsim kararı bakanlar kurulunda gerçekleşecek. İnşallah en kısa sürede bu isteğimiz gerçekleşir. Sayın Hekim gibi örnek hayırseverlerin artmasını bekliyoruz" dedi.

Arsa bağışını yapan Hekim ise; yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Rahmetli oğlumun yaşarken ve ebediyete intikalinin ardından yaptığımız O'nun ismiyle anılan çok sayıda sağlık ve eğitim kurumu var. Ama ilk kez bir üniversiteye onun adına hayır yapıyoruz. Bir hastalık sonucunda kaybettiğimiz oğlumuzun ismini bir sağlık kuruluşunda yaşaması en büyük dileğimizdi. Aynı zamanda ilimizin kalkınma ve gelişmesinde en önemli etkenlerden birisi olarak gördüğümüz üniversitemize de katkıda bulunuyoruz. Sayın Rektörümüze isteğimizin yerine gelmesi için gösterdiği çabalar nedeniyle teşekkür ederiz" diye konuştu.

Giresun Üniversitesi'ne bağışladığı 50 bin metrekare karşılığında Tıp Fakültesi'ne henüz 12 yaşındayken 2007 yılında vefat eden oğlu Ömer Hekim'in ismini verilmesini isteyen İşadamı Öner Hekim, daha önce de merhum oğlu adına 2 okul, 1 sağlık ocağı,öğrenci yurdu ve Camii gibi bir çok yatırım yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber