UÜ'de protesto edilen Günay: Üniversitelerde nasıl protesto yapılır iyi bilirim

Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) öğrencilerin yumurtalı protestosuyla karşılaşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, olayı, "Üniversitelerde nasıl protesto yapılır ben onların hepsini çok iyi bilirim. Ama şimdi benim tanık olduğum bir olay yok." sözleriyle değerlendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesinde bir programa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hem girişte hem de çıkışta aşırı sol görüşlü öğrencilerin protestosuna hedef oldu. Yaşanan olay sonrasında toplam 6 öğrenci gözaltına alındı.

Muradiye Külliyesi'nin restorasyon projesi startını veren Bakan Günay, daha sonra Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen bir sempozyuma katıldı. Görükle'de Mete Cengiz Konferans salonunda düzenlenen programa gelirken ve buradan ayrılırken öğrencilerin protestosuna maruz kalan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çıkışta gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevapladı. Bakan Günay, yöneltilen protestolara ilişkin soruya; "Hayrola, gazetecilere mi? Ben göremedim, gazetecilerle ilgili mi?" şeklinde soruyla karşılık verdi. Gazetecilerin; "Hayır sizinle ilgili protestolar oldu" şeklinde ki sözleri üzerine ise; "Hayrola ne oldu bilmiyorum. Arkadaşlar benim görmediğim, muhatap olmadığım bir protesto nasıl bizimle alakalı olabilir. Arkadaşlar benim duyduğuma göre öğrenci arkadaşlar arasında bir ses yükseltici bir tartışla olmuş ama o arkadaşların hepsini serbest bırakmışlar." dedi.

BEN O SÜREÇLERİ ÇOK İYİ BİLİRİM

Bakan Ertuğrul Günay, konuşmasına şöyle devam etti: "Arkadaşlar bakın burası 40 yıllık bir üniversite, 10 binlerce öğrencisi var, demokrasi ile idare edilen bir ülkeyiz. Bazı arkadaşlar bağırmakta, çağırmakta serbest, siyasi iktidarın bazı yaptıklarını beğenmemekte elbette özgürler. Ama bunların karşılıklı sevgi ve saygı sınırları içinde olması lazım. Ben arkadaşlarımıza 'teşekkür ederim' uzak bir yerde bağırmışlar ben duymadım. Yani bizimle ilgilimi bağırdılar, sınavla ilgilimi kendi aralarında bir tartışmamı, sevgilileri yüzünden bir tartışma mı ben bunları bilmiyorum. Ama onların başına bir şey gelmemesi konusunda ilgilileri uyarmaya çalışırım. Hiç bir yerde zaten biz genç arkadaşlarımızın kötü muamele görmesini istemeyiz ama onlarda hem kendi aralarındaki hem de siyasi iktidarla alakalı tartışmalarında daha anlayışlı daha saygın olsunlar. Bu hepimiz için çok iyi, hepimiz bu süreçleri yaşadık, 'üniversitelerde protesto nasıl yapılır' ben onların hepsini çok iyi bilirim. Ama şimdi benim tanık olduğum bir olay yok." şeklinde cevap verdi.

Soruları yanıtlayıp Ankara'ya hareket eden Bakan Ertuğrul Günay'ın ardından bazı öğrencilerin protestosu devam etti. 'Üniversiteden defolun şerefsizler' diye bağıran bir erkek öğrenci, polisler tarafından yaka paça alınarak polis aracına bindirildi. Bazı öğrenciler ise bu duruma tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber