Şahinbey Belediyesi, Muharrem ayında 150 bin kişiye aşure ikram edecek

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her gün 5 bin kişi olmak üzere dört ayrı noktada Muharrem ayı boyunca 150 bin kişiye aşure ikramı yapılacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahinbey Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla yapılan aşure ikramının ilk gününde Başkan Tahmazoğlu, aşura kazanından kendi elleriyle vatandaşa ikram etti.

Kırkayak Parkı'nda kurulan çadırda, Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtımı başlatıldı. Açılan ilk kazanın dağıtımını Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yaptı. Başkan Tahmazoğlu, kaselere doldurduğu aşureyi vatandaşlara tek tek ikram etti.

Aşure dağıtımını Muharrem ayı boyunca yapacaklarını söyleyen Başkan Tahmazoğlu, ?Bugün Muharrem ayının birinci günü, Hicri yılbaşı sayılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayının başından sonuna kadar, değişik semt ve mahallelerde vatandaşlarımıza yine aşure ikram edeceğiz. 150 bin kişiye yetecek kadar hazırlığımızı yaptık. Her gün 5 bin kişiye olmak üzere aşure dağıtımı Muharrem ayı boyunca devam edecek. Ben bu ayın rahmetin ve bereketinin ülkemize ve Gaziantep'e hayırlı olmasını diliyorum.? dedi.

"SURİYE HÜKÜMETİNİN HALKININ TALEPLERİNE KULAK VERMESİNİ İSTİYORUM"

Başkan Tahmazoğlu, Suriye'de yaşanan olaylara da değinerek, yaşanan savaşın kendilerini üzdüğünü kaydetti. Tahmazoğlu, ?Gaziantep'e gelip buraya sığınanlar var. Ben bir an önce Suriye'deki savaşın bitmesini, Suriye hükümetinin halkın taleplerine kulak vermelerini temenni ediyorum.? ifadelerine yer verdi.

İsrail tarafından Gazze'ye yapılan saldırıya da değinen Tahmazoğlu, şunları kaydetti: ?Havadan ve karadan bir saldırı başlatıldı. Oradaki Müslümanların şehit edilmesi bizi son derece üzüyor. Bir an önce İsrail'in bu saldırılara son vermesini istiyorum. Müslümanların birlik ve beraberlik içinde tüm dünyada huzur içinde yaşamasını diliyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber