Dikili Belediye Başkanı Özgüven'in hapis cezasının onanması

"Bu, kesinlikle ve kesinlikle bir suça bağlı olarak tezahür etmiş bir mahkumiyet değildir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 23:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtayca hakkında toplam 8 yıl 4 aylık hapis cezası onanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in avukatı Muhittin Üstündağ

"Bu, kesinlikle ve kesinlikle bir suça bağlı olarak tezahür etmiş bir mahkumiyet değildir" dedi.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in avukatı Üstündağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nce yapılan temyiz incelemesi sonucunda, müvekkilinin "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamasıyla Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen iki ayrı davada alınan kararların düzeltilerek onandığını kaydetti.

Buna göre, mahkemenin iki ayrı davadan 4 yıl 2'şer aylık hapis cezalarını onarken, hakkında verilen "seçme ve seçilme hakkında yoksun bırakılması" kararını ise bozduğunu belirten Üstündağ, verilen kararı ise hakkaniyete uygun bulmadıklarını ifade etti.

Üstündağ, Özgüven hakkındaki mahkumiyet kararının bozulmasını beklediklerini dile getirerek, şu görüşleri savundu:

"Bu, kesinlikle ve kesinlikle bir suça bağlı olarak tezahür etmiş bir mahkumiyet değildir. Bu suçun şekli irdelendiğinde bir kamu zararının olmaması kaldı ki yapılan ihalenin feshedilmiş olması, bir dava bakımından bu cezanın ortadan kaldırılması sonucunu beklerken bir mahkumiyetle sonuçlanması tabi ki bir hukuksuzluk sonucunu doğurdu. Hiç hakkaniyete uygun bir karar değil. Kesinlikle ve kesinlikle bence beraati gerektiren bir durum vardı. Olsa olsa bir ihmale bağlı olarak cezalandırma söz konusu edilebilirdi."

Özgüven'in cezasının onanmasının ardından yaşanacak sürece ilişkin de bilgiler veren Üstündağ, belediye başkanlığının cezanın infazından önce düşürülmesinin, tümüyle idarenin tasarrufunda olduğunu, ama mahkumiyet kararının infazıyla birlikte Özgüven'in belediye başkanlığının zaten kendiliğinden düşeceğini kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber