Kuzenini 22 bıçak darbesiyle öldürdü, mahkemede 'iyi hal indirimi' aldı!

Adana'da ?ameliyat olmam gerekiyor, yoksa öleceğim' diyerek Hollanda'dan çağırdığı kuzeni Hülya Güler'i (40), 22 bıçak darbesiyle öldürüp, kredi kartlarını gasp eden Göksal Pekayılan (28) müebbet hapse mahkum edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme heyeti, ?iyi hal'den cezayı 25 yıla düşürdü. Pekayılan, ?kredi kartının kötüye kullanılması' suçundan da 3 yıl 4 ay hüküm giydi.

Karataş ilçesinin Adalı köyü ile dalyan arasındaki Taşlıyolak mevkiinde 17 Eylül 2011 günü bir kadın cesedi bulundu. Jandarma ekipleri, vahşi hayvanlarca bir kısmı parçalanmış, çürümeye yüz tutmuş cesedin yanında yırtık uçak bileti parçaları buldu. Dikkatli davranan jandarma, parçaları birleştirip biletin Hülya Güler ismine hazırlandığını tespit etti. Havalimanından yapılan kontrolle, Güler'in 10 Eylül 2011'de Hollanda'dan Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi.

Jandarma, olayı çözmek için yaptığı çalışmada, bir görgü tanığı buldu. Görgü tanığı, bir kadın ile erkeği Taşlıyolak mevkiinde gördüğünü, ayrılırken ise kadını görmediğini anlattı. Erkeğin, köye hava almak için geldiğini belirtip kendisinin cep telefon numarasını da alarak birkaç kez aradığını kaydeden görgü tanığı, "Bana, 'yaramaz bir şey var mı?' diye sordu" dedi. Jandarma ekipleri, kimliği meçhul kişiye, cep telefonu sinyalleri ile ulaşıp gözaltına aldı. Gözaltına alınan Göksal Pekayılan'ın üzerinden başkası adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. "Tasarlayarak adam öldürmek ve gasp" suçlamasıyla tutuklanan Göksal Pekayılan, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı.

"Ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası" ile yargılanan Pekayılan savunmasında, sevgilisi olan Güler'i para için değil, kendisini aldattığı için öldürdüğünü ileri sürdü. Pekayılan, ?Hülya ile birbirimizi seviyorduk. Olay günü beni aldatıp, aldatmadığını sordum. Hollanda'da F. isimli bir sevgilisinin olduğunu söyleyince sinirlendim. Ekmek bıçağını sırtına sapladım, öldüğünü görünce çok ağladım. Eşyalarını kimliği bilinmesini istemediğim için sazlığa attım. Kredi kartından bin 500 lira çektim, şifresini kendi vermişti. Para için öldürmedim, pişmanım.? dedi.

Cinayete kurban giden Hülya Güler'in ağabeyi Mehmet Güler ise kardeşinin parası için öldürüldüğünü ileri sürdü. Kardeşinin, kuzeni Göksal ile sosyal bir paylaşım sitesinde tanıştıklarını, aralarında duygusal yakınlaşma olduğunu anlatan ağabey Güler, "İnternet üzerinden görüşüyorlardı. Göksal, önce 2 bin 500 Euro istedi. Kardeşim para göndermeyince bu kez beynindeki rahatsızlık sebebiyle ölmek üzere olduğunu ameliyat olması için para gerektiğini söyledi. Kardeşim para gönderemeyeceğini ancak ameliyat masraflarını karşılayabileceğini söyledi. Israrla para istemesi üzerine kardeşim Göksal'ı tedavi ettirmek için Türkiye'ye gitti. Burada da parası için öldürülmüş" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Pekayılan'ın sevgilisini "tasarlayarak değil kasten" öldürdüğüne kanaat getirdi, önce müebbet hapse mahkum edilen Gökayılan'ın, duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezası 25 yıla indirildi. Sanığa ayrıca, ?Kredi kartının kötüye kullanılması' suçundan da 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber