Balçova'da Eğitim'e dev yatırım

Balçovalı çocuklar artık okuldan sonra gidecekleri Semt Öğrenci Çalışma Evi'nde, öğretmenler gözetiminde derslerini çalışacak, özel ders çalıştırma programlar ve internet donanımı ile bilemedikleri konuları rahatlıkla öğrenecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balçova Belediyesi'nin eğitim sistemine yaptığı katkılara bir yenisi daha eklendi. Çetin Emeç Mahallesi'nde belediyeye ait 350 metre kare alanda kurulu olan iki daire Semt Etüt Çalışma Evi olarak hizmete açıldı. Ağırlıklı olarak 80. Yıl Orhangazi İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere hizmet verecek olan Semt Etüt Çalışma Evi Çalışma Evi'nde; 4 sınıf, 1 kütüphane, 1 çalışma odası, mutfak ve tuvalet bulunuyor. Türkçe, İngilizce. Matematik, Fen Bilgisi ve Sınıf Öğretmeni olmak üzere 5 öğretmenin görev yaptığı Çalışma Evi gün boyu ilköğretim okulu öğrencilere hizmet verecek. Okul dışındaki zamanda Çalışma Evi'ne gelecek olan öğrenciler, burada hem okul müfredatı ile aynı zamanda işlenecek derslere girebilecek hem de çalışma odalarında öğretmenlerden birebir ders alabilecek. Sağlıklı ve sessiz bir ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler internet odasını ve kütüphaneyi de kullanabilecek.

Belediye Meclis üyeleri ve veliler ile birlikte Semt Öğrenci Çalışma Evi'nin açılışını yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, eğitimin kalitesini artırmak ve eşitliği sağlamak için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Çalkaya, ?Eğitim Anayasal bir haktır. Ancak ne yazık ki şu anda ülkemizde adaletsiz bir eğitim sistemi var. Maddi gücü iyi olan aileler çocuklarını özel okullara, dershanelere, etüt merkezlerine hatta özel öğretmenlere gönderebiliyorlar. Ama dar gelirli ailelerin bu imkanı yok. Bu sistem böyle devam ederse dar gelirli insanların çocukları iyi eğitim alamaz hale gelecek. Biz bu gidişe dur demek için eğitime yatırım yapıyoruz. Amacımız Balçova'daki tüm çocukların eşit eğitim imkanlarına sahip olması? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber